JO 2016 - Fotbal: Finală Brazilia - Germania

JO 2016 - Fotbal: Finală Brazilia - Germania

Echipele Braziliei și Germaniei se vor întâlni în finala turneului masculin de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, sâmbătă, pe celebrul stadion Maracana.

Brazilia a surclasat Hondurasul în semifinale cu scorul de 6-0, prin golurile marcate de Neymar (1, 90+1 — penalty), Gabriel Jesus (26, 35), Marquinhos (51) și Luan (79). Neymar a deschis scorul după doar 15 secunde, marcând astfel cel mai rapid gol din istoria Jocurilor Olimpice. Atacantul Barcelonei a doborât astfel recordul stabilit pe 3 august de jucătoarea canadiană Janine Beckie, care marcase după doar 20 de secunde contra Australiei, în primul tur al grupelor turneului feminin. Neymar a contrat o degajare a fundașului Palacios, iar apoi a făcut la fel și în fața portarului Lopez. Vedeta echipei Braziliei a avut nevoie de câteva minute să-și revină după duelul cu goalkeeper-ul hondurian.

Meciul a fost arbitrat de românul Ovidiu Hațegan , arbitri asistenți fiind Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe.

În cealaltă semifinală, jucată la Sao Paulo, Germania a dispus cu 2-0 de Nigeria, prin golurile marcate de Klostermann (9), Petersen (89).

Neymar a jucat pentru Brazilia și în finala ediției trecute a Jocurilor Olimpice, în 2012, la Londra.

Brazilia are șansa de a-și trece în palmares primul său titlu olimpic și, în același timp, să își ia o revanșă în fața Germaniei după umilitorul eșec cu cu 1-7 din semifinalele Cupei Mondiale din 2014.

Honduras și Nigeria se vor înfrunta pentru medaliile de bronz, sâmbătă, la Belo Horizonte.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență