JO 2016: Zeița Nike va avea curbe mai generoase pe medaliile care-i vor răsplăti pe sportivii de la Rio

JO 2016: Zeița Nike va avea curbe mai generoase pe medaliile care-i vor răsplăti pe sportivii de la Rio

Zeița greacă a victoriei, Nike, va avea curbe mai generoase, "asemenea celor ale femeii braziliene", pe cele 5.130 de medalii de aur, de argint și de bronz pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Rio, scrie AFP.

"Rio de Janeiro este un oraș numai în curbe, cu marea și colinele sale, asemenea corpului femeii braziliene. Atunci i-am dăruit niște rotunjimi lui Nike, i-am făcut coapse mai groase și șolduri mai largi", a explicat Nelson Carneiro, 60 de ani, sculptorul însărcinat cu fabricarea medaliilor la Casa da Moeda (Casa Monedei).

Pe fața medaliei figurează zeița greacă a victoriei, Nike, cum este cutuma după Jocurile de la Atena din 2004, cu Partenonul în planul din spate, "dar fiecare țară adaptează în felul său", a spus Carneiro, unul dintre cei aproape 2.800 de angajați care lucrează la Casa da Moeda.

Fabricarea medaliilor a început acum o lună și se va încheia pe 31 iulie. Sunt 2.488 de medalii pentru Jocurile Olimpice (5-21 august) și 2.642 pentru Jocurile Paralimpice (7-18 septembrie).

Medaliile de aur destinate campionilor olimpici și paralimpici sunt compuse din 494 grame de argint (cu o puritate de 92,5 %) și șase grame de aur (puritate de 99,2 %), în timp ce cele pentru vicecampioni sunt 100 % din argint, iar cele de bronz cuprind 475 grame de cupru și 25 de grame de zinc

AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Teodora Oprea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Interesant ce spune profesorul de la Yale / Rămâne de văzut dacă a fost prostie sau intenție