Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

JO 2016: Zeița Nike va avea curbe mai generoase pe medaliile care-i vor răsplăti pe sportivii de la Rio

Zeița greacă a victoriei, Nike, va avea curbe mai generoase, "asemenea celor ale femeii braziliene", pe cele 5.130 de medalii de aur, de argint și de bronz pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Rio, scrie AFP.

"Rio de Janeiro este un oraș numai în curbe, cu marea și colinele sale, asemenea corpului femeii braziliene. Atunci i-am dăruit niște rotunjimi lui Nike, i-am făcut coapse mai groase și șolduri mai largi", a explicat Nelson Carneiro, 60 de ani, sculptorul însărcinat cu fabricarea medaliilor la Casa da Moeda (Casa Monedei).

Pe fața medaliei figurează zeița greacă a victoriei, Nike, cum este cutuma după Jocurile de la Atena din 2004, cu Partenonul în planul din spate, "dar fiecare țară adaptează în felul său", a spus Carneiro, unul dintre cei aproape 2.800 de angajați care lucrează la Casa da Moeda.

Fabricarea medaliilor a început acum o lună și se va încheia pe 31 iulie. Sunt 2.488 de medalii pentru Jocurile Olimpice (5-21 august) și 2.642 pentru Jocurile Paralimpice (7-18 septembrie).

Medaliile de aur destinate campionilor olimpici și paralimpici sunt compuse din 494 grame de argint (cu o puritate de 92,5 %) și șase grame de aur (puritate de 99,2 %), în timp ce cele pentru vicecampioni sunt 100 % din argint, iar cele de bronz cuprind 475 grame de cupru și 25 de grame de zinc

AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Teodora Oprea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Infractorul, huiduit la sfârșitul discursului său din Congresul PES: "Afară cu corupţii!"

2 Rareș Bogdan / „Nu aș vrea să mă întâlnesc cu ticălosul de Tudorel Toader în următoarea perioadă!”

3 ALERTĂ Noi scumpiri la gaze și energie de la 1 martie, în urma măsurilor PSD

4 Râma udemeristă recunoaște că e și curvă: "În politică ne asociem cu cine putem şi nu cu cine am dori"

5 Astăzi e ultima șansă, oameni buni! Mihai Șora: Ne vedem în Piața Victoriei: câtă frunză, câtă iarbă, toate fi…

recomandări

Te ia DNA: Sorin Oprescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea