JO 2016: Căderea unei camere de dimensiuni mari a produs rănirea a șapte persoane în Parcul Olimpic

JO 2016: Căderea unei camere de dimensiuni mari a produs rănirea a șapte persoane în Parcul Olimpic

Șapte persoane au fost rănite luni în Parcul Olimpic în urma căderii unei camere de televiziune de dimensiuni mari ce era suspendată de un cablu și care servea la transmisiunea oficială a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, au anunțat organizatorii, citați de AFP.

Imaginile filmate de un alt dispozitiv au arătat camera suspendată, care transmitea imagini aeriene din Parcul Olimpic, căzând de la 20 de metri înălțime din motive necunoscute, în timp ce culisa rapid pe cablul de oțel care o susținea.

"Conform autorităților medicale, șapte persoane au fost rănite fără gravitate și au primit primul ajutor. Am deschis o anchetă în acest caz", se arată într-un comunicat al firmei OBS (Olympic Broadcasting Services), care asigură serviciul de producție și difuzare a imaginilor de la Jocuri.

Într-o primă fază, canalul brazilian TV Globo News a făcut referire la trei răniți.

O femeie a fost evacuată pe o targă și o alta a fost transportată cu o mașină electrică a organizatorilor JO la un punct de prim ajutor. O fetiță de 11 ani a fost, de asemenea, rănită la un picior, după cum a anunțat Globo News.

În momentul accidentului, numeroși suporteri se deplasau spre Arena Carioca unde trebuia să aibă loc meciul de baschet masculin Brazilia — Nigeria.

AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Țenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...