Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

JO 2016: Polițiștii brazilieni de elită, trimiși la Rio, denunță condițiile de muncă

Polițiști de elită ai Forței Naționale trimiși la Rio de Janeiro pentru a întări securitatea pe durata Jocurilor Olimpice (5-21 august) au denunțat condițiile de muncă și de cazare, informează AFP.

"Sunt polițiști care vin din întreaga Brazilie și ei trag un semnal de alarmă privind condițiile de muncă, întârzierile la plata salariilor, orare inumane, deci condiții apropiate de sclavagism", a declarat, joi, Elisandro Lotin, președintele Anaspra, asociația care îi reprezintă pe polițiști.

"Ei au dat un ultimatum autorităților: sau se îmbunătățesc condițiile lor sau pleacă în regiunile de origine", a precizat el.

Aproximativ 3.000 de membri din această Forță Națională de Elită, compusă din polițiști și pompieri din toată țara, sunt găzduiți în spații de cazare sociale care încă nu au fost predate locatarilor.

Situate nu departe de parcul olimpic, aceste case sunt complet goale, fără mobilă, apă curentă sau alte condiții.

Guvernul a promis polițiștilor că vor încasa un salariu dublu pe timpul misiunii la Rio: 440 de reali (136 de dolari) pe zi în loc de 220 în mod obișnuit.

Aproximativ 85.000 de membri ai forțelor de securitate — 47.000 de polițiști și 38.000 de militari — vor fi mobilizați pentru a asigura securitatea celor 10.500 de sportivi, dar și oficiali, ziariști și turiști din lumea întreagă așteptați la Rio pentru Jocurile Olimpice, dublu față de Olimpiada de la Londra din 2012.

AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Țenea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Va salva Iohannis Curtea Supremă din mâinile PSD? Moment-CHEIE în justiție!

2 Show total! Ponta o dă cu cracii-n sus pe Proastă! „Tocmai mă invitase să vin la Congresul PSD și acceptasem, …

3 Proasta, un pic botoxată și cu rochie Coco Chanel, la Antena 3!

4 De ce l-a sfidat Dăncilă pe Tăriceanu. Îl așteaptă un nou dosar? Amănunte INCENDIARE!

5 CHILOȚĂREALĂ în PSD? Dăncilă are bucurii la „Coiță”? Ăla se dă smardoi și pune condiții!

recomandări

Te ia DNA: Cristian Poteras

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă