JO 2016: Primarul din Rio a înmânat echipei Australiei cheile orașului

JO 2016: Primarul din Rio a înmânat echipei Australiei cheile orașului

Primarul orașului Rio de Janeiro a dorit miercuri să întoarcă pagina, după incidentul cu delegația Australiei din cauza problemelor întâmpinate de sportivi la sosirea lor în Satul Olimpic, duminică, informează AFP.

"Este singura delegație care va primi cheile orașului, deci Rio este deschisă australienilor", a declarat primarul Eduardo Paes în cursul unei ceremonii în Satul Olimpic.

"Am văzut problemele întâmpinate la cazare, le recunosc și le-am remediat. Vreau să-mi prezint scuzele formale", a adăugat el.

La sosire, duminică, delegația australiană a refuzat să se cazeze în imobilul rezervat, fiind considerat de "nelocuit" cu probleme electrice și la instalația de gaz.

Reparațiile de ultim minut au fost efectuate în clădirea rezervată echipei Australie și în restul de 3.600 de apartamente din Satul Olimpic, care vor fi pregătite pentru Jocurile ce vor începe pe 5 august.

"Suntem bucuroși să ne aflăm aici, suntem mulțumiți de Satul Olimpic, de orașul care este minunat, de locuitorii săi. Și asta este ce am remarcat la sosirea noastră", a declarat, la rândul său, Kitty Chiller, șefa delegației australiene.

AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Țenea, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

2 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 „ F... me, I'm brilliant” / Viața de lux a româncei care era proxeneta șefă din Northampton și Birmigham

5 FOTO Rămas fără comandanți, Vladimir Putin a trimis pe frontul din Ucraina un general obez aflat la pensie / Ce se știe despre generalul Pavel