JO 2018 - Hochei: Canada, deţinătoarea titlului olimpic, învinsă de Cehia la loviturile de departajare

JO 2018 - Hochei: Canada, deţinătoarea titlului olimpic, învinsă de Cehia la loviturile de departajare

Echipa masculină de hochei pe gheaţă a Canadei, dublă campioană olimpică en titre, a suferit primul său eşec din ultimii opt ani la JO de iarnă, fiind învinsă de formaţia Cehiei, cu scorul de 3-2 după executarea loviturilor de departajare, într-o partidă disputată sâmbătă la PyeongChang.

Fără jucătorii din Liga profesionistă nord-americană (NHL), campionat care nu face pauză în timpul Olimpiadei din Coreea de Sud, Canada se bazează pe un lot mai puţin redutabil ca în 2010 şi 2014, când a cucerit medaliile de aur, însă chiar şi aşa rămâne una dintre favorite.

Reprezentanţii "frunzei de arţar" nu au mai pierdut la Jocurile Olimpice de la meciul cu Statele Unite (5-3), desfăşurat în 2010 la Vancouver, în faza grupelor. Acel eşec nu i-a împiedicat, însă, pe hocheiştii ţării gazdă să cucerească titlul olimpic, canadienii luându-şi revanşa în faţa americanilor chiar în finală.

În clasamentul Grupei A de la JO 2018, Cehia a preluat conducerea, cu 5 puncte, unul în plus faţă de Canada, ocupanta locului secund, înaintea meciului dintre Elveţia şi Coreea de Sud, care are loc tot în cursul zilei de sâmbătă.

La finalul fazei preliminare, fiecare ocupată a primului loc în cele trei grupe şi cea mai bună echipă de pe locul secund se califică direct în sferturile de finală. Celelalte opt formaţii vor disputa un baraj, ale cărui învingătoare vor accede la rândul lor în sferturi.
AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un agent de la Penitenciarul Rahova, prins în flagrant de DNA când lua 10.000 de euro mită. În schimb, trebuia…

2 Teodorovici, salvat de pericolul muncii: nu va lucra la privat, a fost numit Director de Audit la Curtea de Co…

3 Un profesor din Piatra Neamț i-a cerut unei eleve poze cu ea dezbrăcată: De matematică sunt sătul!

4 Activistul de mediu Daniel Bodnar a suferit un grav accident rutier. Medicii spun că nu-şi poate simţi picioar…

5 Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 d…