JO 2018 - Schi acrobatic: Aur pentru norvegianul Oystein Braaten la slopestyle

JO 2018 - Schi acrobatic: Aur pentru norvegianul Oystein Braaten la slopestyle

Norvegianul Oystein Braaten a cucerit medalia de aur în proba de slopestyle din cadrul concursului masculin de schi acrobatic (freestyle) al Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang, desfăşurată duminică.

Braaten, în vârstă de 22 ani, câştigător al X-Games în 2017, a reuşit un prim "run" spectaculos, care i-a adus 95,00 puncte. El i-a devansat în ierarhia finală pe americanul Nick Goepper, medaliat cu argint (93,60 pct), şi pe canadianul Alex Beaulieu-Marchand, care a ocupat a treapta a treia a podiumului (92,40 pct).

Surpriza concursului a reprezentat-o eliminarea în calificări a suedezului Henrik Harlaut, care se număra printre favoriţi, graţie celor două medalii de aur cucerite în luna ianuarie la prestigioasele X-Games.

Aceasta este a opta medalie de aur obţinută de Norvegia de la debutul actualei ediţii a Olimpiadei albe şi a 23-a în total, norvegienii având în prezent cel mai mare număr de medalii între ţările participante la JO 2018.

Clasament final:
1. Oystein Braaten (Norvegia) 95,00 puncte
2. Nicholas Goepper (SUA) 93,60
3. Alex Beaulieu-Marchand (Canada) 92,40
4. James Woods (Marea Britanie) 91,00
5. Teal Harle (Canada) 90,00
AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”