JO 2018: Patinaj viteză - Aur pentru Japonia în proba de urmărire pe echipe feminin

JO 2018: Patinaj viteză - Aur pentru Japonia în proba de urmărire pe echipe feminin

Patinatoarele din Japonia au obţinut medalia de aur, miercuri, la JO de la PyeongChang, în proba de urmărire, învingând surprinzător în finală Olanda, campioana en titre, sportivele nipone aducând ţării lor cea de-a treia medalie de aur la actuala Olimpiadă de iarnă.

Surorile Miho şi Nana Takagi, alături de Ayano Sato, au realizat şi un nou record olimpic, fiind cronometrate în 2 min.53,89 sec., fostul record aparţinând patinatoarelor olandeze care au concurat în finală, Marrit Leenstra, Ireen Wust şi Antoinette de Jong, fiind stabilit în calificările de luni, cu 2:55,61.

Echipa Olandei a intrat în posesia medaliilor de argint, cu timpul de 2:55.48.

Bronzul a revenit echipei Statelor Unite, care în finala B a depăşit Canada. AGERPRES/(autor: Adrian Drăguţ, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Rusia a decis unilateral să mute granița cu Lituania și Finlanda, în Marea Baltică

2 VIDEO „Bătrânul” lansator APR-40 din România, surpriza de pe frontul din Ucraina

3 Un scandal sexual care ia amploare / După jurnalistă, alte două femei îl acuză pe Răzvan Băltăreţu că nu le-a respectat consimțământul

4 Rusia trece la următorul nivel? / „Ar fi sfârșitul păcii și al stabilității în regiune” / Putin este cu ochii pe insula suedeză Gotland

5 Foarte interesante amănunte...