JO 2018: Un rus din doi crede că suspendarea Rusiei este opera unor ''forţe străine'' (sondaj)

JO 2018: Un rus din doi crede că suspendarea Rusiei este opera unor ''forţe străine'' (sondaj)

Aproape un rus din doi consideră că ''forţe politice străine'' sunt responsabile de suspendarea Rusiei de la Jocurilor Olimpice de iarnă 2018 pentru dopaj instituţionalizat, potrivit unui studiu publicat vineri de institutul de sondaj public VŢIOM.

Dacă 45% din persoanele interogate cred în această ipoteză, 29% din repondenţi consideră că ''funcţionarii din lumea sportului'' rus sunt responsabili de această suspendare dictată de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), în timp ce organizaţiile sportive internaţionale, precum CIO sau Agenţia mondială antidoping (AMA/WADA), sunt desemnate răspunzătoare de 28% dintre repondenţi.

Sportivii nu sunt consideraţi vinovaţi de această decizie decât de 7% dintre persoanele întrebate.

În timp ce CIO a autorizat sportivii ruşi integri să concureze sub drapel olimpic, 62% dintre persoanele interogate de centrul VŢIOM susţin decizia Rusiei ca ei să participe la Jocuri în aceste condiţii, în timp ce 33% cred că Moscova ar fi trebuit să boicoteze competiţia.

Acest sondaj, la care au participat 1.200 de persoane, a fost efectuat între 14 şi 17 decembrie, la o săptămână după anunţul CIO că Rusia nu va putea participa la JO 2018 de la PyeongChang, organizate între 9 şi 25 februarie.

Rusia a fost suspendată de CIO din cauza programului de dopaj instituţionalizat dezvăluit de o comisie de anchetă a AMA, însă CIO a admis ca sportivii ruşi ''curaţi'' să participe la Jocuri sub drapel olimpic, după o selecţie care va fi efectuată de un comitet al organizaţiei olimpice. AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 Dovada pierderilor imense suferite în Ucraina! Rusia scoate din depozite vechile T-62!

4 „Nu mai pot fi părtaș la această ticăloșie” / Demisie cu strigături la vârful diplomației Rusiei

5 Interesante amănunte...