JO 2020 - Atletism: Alin Firfirică a ratat calificarea în finala probei de aruncare a discului

JO 2020 - Atletism: Alin Firfirică a ratat calificarea în finala probei de aruncare a discului

Atletul român Alin Alexandru Firfirică a ratat calificarea în finala probei de aruncare a discului, vineri, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Firfirică a evoluat în Grupa A a calificărilor şi a reuşit 61,90 metri la cea mai bună încercare a sa, ocupând în final locul 17 în clasamentul general. Ultimul calificat în finala de 12 a fost jamaicanul Chad Wright, cu 62,93 metri.

Cea mai bună performanţă a calificărilor a reuşit-o suedezul Daniel Stahl, 66,12 metri.

Cea mai bună aruncare a lui Firfirică de anul acesta a fost de 63,55 metri, la Turku (Finlanda).

România participă cu 10 atleţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo: Florentina Costina Iuşco, Alina Rotaru (ambele la săritura în lungime), Claudia Mihaela Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Alexandru Firfirică (aruncarea discului), Marius Iulian Cocioran (50 km marş), Rareş Andrei Toader (aruncarea greutăţii), Bianca Florentina Ghelber (aruncarea ciocanului), Andrea Miklos (400 m), Mihăiţă Alexandru Novac (aruncarea suliţei).

Atletismul românesc a cucerit la Jocurile Olimpice 11 medalii de aur, 14 de argint şi 10 de bronz. Ultima medalie este cea de aur obţinută de Constantina Diţă, la Beijing în 2008, în proba de maraton.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”