JO 2020 - Box: Francezul Mourad Aliev, care a protestat după descalificare, vrea rejucarea sfertului de finală

JO 2020 - Box: Francezul Mourad Aliev, care a protestat după descalificare, vrea rejucarea sfertului de finală

Pugilistul francez Mourad Aliev, descalificat duminică într-un meci la categoria supergrea la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi care a protestat faţă de decizia arbitrilor stând aproape o oră jos, lângă ring, solicită rejucarea sfertului de finală contra britanicului Frazer Clarke, scrie Reuters.

Conform sursei, Aliev, Federaţia franceză de box şi Comitetul olimpic francez au depus o cerere în acest sens la Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS).

Ei solicită ca partida să se reia de la momentul în care a fost întreruptă, dar cu alt arbitru de ring şi cu alţi judecători.

 


Foto: (c) RUNGROJ YONGRIT/EPA


TAS a indicat că o comisie va da rapid o decizie la solicitarea părţii franceze.

Pugilistul francez Mourad Aliev, născut la Moscova, descalificat duminică, a protestat faţă de decizia arbitrilor stând aproape o oră jos, lângă ring.

Când arbitrul a oprit lupta acestuia cu britanicul Frazer Clarke, meci din sferturile de finală ale categoriei, cu patru secunde rămase din runda a doua, francezul s-a înfuriat, şi-a scuipat proteza pentru dinţi, i-a dat cu piciorul şi a lovit o cameră TV.

 


Foto: (c) Ou Dongqu/Xinhua


Arbitrul a oprit meciul considerând că Aliev l-a lovit intenţionat cu capul în figură pe adversarul său, britanicul având tăieturi deasupra ochilor.

Fiind descalificat, Aliev a rămas aşezat lângă ring timp de aproximativ o jumătate de oră, apoi a părăsit zona adresând cuvinte grele juriului, pentru ca după 15 minute să revină şi să stea din nou lângă ring.

Calificat în runda următoare, britanicul Clarke, care şi-a asigurat cel puţin o medalie de bronz, a spus că ''simpatizează'' cu francezul dar îl sfătuieşte ''să nu-şi ruineze cariera''. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

2 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

3 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

4 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

5 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”