JO 2020 - Box: Francezul Mourad Aliev, care a protestat după descalificare, vrea rejucarea sfertului de finală

JO 2020 - Box: Francezul Mourad Aliev, care a protestat după descalificare, vrea rejucarea sfertului de finală

Pugilistul francez Mourad Aliev, descalificat duminică într-un meci la categoria supergrea la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi care a protestat faţă de decizia arbitrilor stând aproape o oră jos, lângă ring, solicită rejucarea sfertului de finală contra britanicului Frazer Clarke, scrie Reuters.

Conform sursei, Aliev, Federaţia franceză de box şi Comitetul olimpic francez au depus o cerere în acest sens la Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS).

Ei solicită ca partida să se reia de la momentul în care a fost întreruptă, dar cu alt arbitru de ring şi cu alţi judecători.


Foto: (c) RUNGROJ YONGRIT/EPA


TAS a indicat că o comisie va da rapid o decizie la solicitarea părţii franceze.

Pugilistul francez Mourad Aliev, născut la Moscova, descalificat duminică, a protestat faţă de decizia arbitrilor stând aproape o oră jos, lângă ring.

Când arbitrul a oprit lupta acestuia cu britanicul Frazer Clarke, meci din sferturile de finală ale categoriei, cu patru secunde rămase din runda a doua, francezul s-a înfuriat, şi-a scuipat proteza pentru dinţi, i-a dat cu piciorul şi a lovit o cameră TV.


Foto: (c) Ou Dongqu/Xinhua


Arbitrul a oprit meciul considerând că Aliev l-a lovit intenţionat cu capul în figură pe adversarul său, britanicul având tăieturi deasupra ochilor.

Fiind descalificat, Aliev a rămas aşezat lângă ring timp de aproximativ o jumătate de oră, apoi a părăsit zona adresând cuvinte grele juriului, pentru ca după 15 minute să revină şi să stea din nou lângă ring.

Calificat în runda următoare, britanicul Clarke, care şi-a asigurat cel puţin o medalie de bronz, a spus că ''simpatizează'' cu francezul dar îl sfătuieşte ''să nu-şi ruineze cariera''. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…