JO 2020 - Canotaj: Elisabeta Lipă, după succesele de la dublu vâsle şi patru rame - Sunt extrem de mândră de ei

JO 2020 - Canotaj: Elisabeta Lipă, după succesele de la dublu vâsle şi patru rame - Sunt extrem de mândră de ei

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat că este extrem de mândră de componenţii echipajelor de dublu vâsle feminin şi patru rame masculin care au câştigat medaliile de aur , respectiv argint , miercuri dimineaţa, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

"Sunt extrem de mândră de ei, aşa cum sunt de toţi sportivii Federaţiei Române de Canotaj. Mă bucură enorm să îi văd cât sunt de muncitori şi cât de sus ţintesc. Atunci când vine vorba despre a face performanţă şi despre a-şi îndeplini visele, nimic nu e prea mult sau prea greu. Le felicit pe Simona şi Ancuţa pentru evoluţia lor din ultimii ani şi mai ales pentru performanţa extraordinară de la Tokyo. Îi felicit şi pe Mihăiţă, Mugurel, Ştefan şi Cosmin pentru că au urcat pe podiumul olimpic. Am trăit, ca de fiecare dată, emoţiile la cote maxime alături de ei", a afirmat Lipă.

"Două medalii în prima zi a finalelor de la Tokyo, una de aur, iar alta de argint. Un rezultat foarte bun! Le doresc succes şi celorlalţi sportivi, sunt alături de ei şi îi susţin din tot sufletul", a adăugat Lipă.

După argintul cucerit sâmbătă de Ana-Maria Popescu la spadă feminin individual, România a câştigat, miercuri, alte două medalii la canotaj, una aur şi una argint, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au cucerit din nou aurul olimpic pentru România în proba de dublu vâsle după 37 de ani, ultima oară urcând pe prima treaptă a podiumului Elisabeta Lipa şi Mărioara Popescu la JO de la Los Angeles (1984).


Foto: (c) RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Echipajul de patru rame masculin, compus din Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari, a câştigat medalia de argint. Aceasta este prima medalie pentru România într-o probă masculină de canotaj după JO de la Barcelona din 1992.
AGERPRES (AS-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu