JO 2020 - Ciclism: Vlad Dascălu - Sunt destul de fericit cu rezultatul, chiar dacă voiam mai mult

JO 2020 - Ciclism: Vlad Dascălu - Sunt destul de fericit cu rezultatul, chiar dacă voiam mai mult

Trimisul special al AGERPRES, Teodor Ciobanu transmite: Ciclistul român Vlad Dascălu s-a declarat fericit pentru rezultatul pe care l-a obţinut, luni, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, locul şaptel în concursul de mountain bike , disputat pe un traseu de 28,25 km.

''A fost o cursă cum ne aşteptam, adică a fost foarte cald şi foarte multă umiditate, lucru care s-a simţit pe finalul cursei. A început destul de bine, am fost în primii 10-11 după primele ture, apoi am început să mă simt destul de bine, am început să recuperez câteva poziţii, dar când mai erau două ture, grupul fruntaş era destul de aproape, dar am început să am nişte crampe, a trebuit să cobor puţin ritmul şi atunci am pierdut grupul cu locul 5 şi locul 6. În ultima tură, i-am prins din urmă, dar când am ajuns la sprint, nu am mai avut forţă să sprintez şi am ajuns pe locul 7. Sunt destul de fericit cu rezultatul, chiar dacă voiam mai mult, dar pentru prima mea Olimpiadă trebuie să fiu fericit'', a declarat Vlad Dascălu după cursă pentru AGERPRES.

Vlad Dascălu a adăugat că a învăţat multe de la prima lui participare la Jocurile Olimpice şi această experienţă îl va ajuta la un rezultat şi mai bun la Paris în 2024: ''A fost un eveniment foarte mare şi presiunea de a aduce un rezultat cât mai bun pentru ţară a fost destul de ridicată. Cred că am învăţat cum să controlez presiunea şi să performez la maximul meu, ceea ce la un eveniment aşa de mare a fost un lucru foarte bun pentru mine la nivel personal. A fost o experienţă foarte bună pentru următoarele Jocuri Olimpice şi sper ca viitorul să-mi aducă o performanţă foarte bună. La prima mea Olimpiadă, nu prea ştiam la ce să mă aştept. E un eveniment aşa de mare şi are atâta importanţă în media, toată lumea este cu ochii pe acest eveniment. Acum ştiu cum se trăiesc Jocurile dinăuntru şi astea or să fie nişte lecţii foarte bune pentru viitor''.

Medalia de aur a fost cucerită de britanicul Thomas Pidock (1:25:14), urmat pe podium de elveţianul Mathias Flueckiger (1:25:34) şi de spaniolul David Valero Serrano (1:25:48).

Pe parcursul de la Izu (28,25 km), Dascălu, campion mondial Under-23 în 2019, a fost cronometrat cu timpul de 1 h 26 min 03 sec, încheind la 15 secunde de medaliatul cu bronz.

Antrenorul Ovidiu Tudor Oprea a subliniat perfomanţa lui Vlad Dascălu de la Tokyo: ''Nu numai că a fost pe locul şapte, dar a fost practic la numai 15 secunde de locul trei, de medalia de bronz. Ceea ce la oră şi jumătate, mai exact la o oră şi 25 minute cât a durat cursa, 15 secunde e foarte puţin. Ideea era să plece cât mai bine, pentru că la 38 de sportivi pe traseu, care avea multe zone înguste, trebuia să fie în faţă din start şi a reuşit. A găsit un ritm foarte bun şi de obicei el are un final de cursă foarte bun, dar din păcate în ultimele două ture din cele şapte în total, a avut ceva crampe. S-a apropiat foarte mult de grupul acela cu medalia de bronz, dar din păcate nu a mai reuşit să sprinteze la final şi a rămas pe 7, ceea ce este un rezultat fantastic''. AGERPRES/(editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”