JO 2020 - Gimnastică: Simone Biles se retrage şi din finala de la sol programată luni

JO 2020 - Gimnastică: Simone Biles se retrage şi din finala de la sol programată luni

Gimnasta americană Simone Biles, care s-a retras din finala concursului de individual compus şi nu va participa nici duminică în finalele de la paralele şi sărituri, a anunţat forfait şi pentru finala de la sol programată luni la JO 2020 de la Tokyo, a informat duminică Federaţia americană de gimnastică, scrie AFP.

''Simone se retrage din finala la sol de luni şi va decide ulterior dacă va mai participa în cea de la bârnă prevăzută marţi'', a indicat, pe pagina sa de Twitter, Federaţia americană de gimnastică.

Simone Biles era singura gimnastă din competiţie care a obţinuse calificarea în toate finalele individuale.

Vineri, Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), declara că gimnasta Simone Biles este ''curajoasă'' pentru că a discutat deschis despre problemele de natură psihologică pe care le are.

''Pe de o parte, ea recunoaşte că are probleme, ceea ce este suficient de curajos, dar în acelaşi timp îşi aplaudă colegii de echipă şi este prezentă pentru a-i sprijini'', a declarat Thomas Bach. ''Cine, acum un an, ar fi recunoscut că are probleme de natură mentală? Simone a demonstrat că are o mare calitate umană. Am avut ocazia să discut un pic cu ea, apreciez deschiderea ei şi modul în care abordează problema'', a adăugat Bach.

Joi, gimnasta Simone Biles, de patru ori medaliată cu aur olimpic, a reacţionat la sprijinul larg pe care l-a primit după ce s-a retras din finala concursului de individual compus.

Americanca în vârstă de 24 de ani a spus că sprijinul pe care l-a primit din partea fanilor este ''mai important decât performanţa din gimnastică''.

Federaţia americană de gimnastică a informat că Simone Biles s-a retras din finala concursului de individual compus de joi, pentru a se concentra pe sănătatea sa mintală.

Biles, care a fost victimă a abuzurilor sexuale, a vorbit despre necesitatea ''de a ne proteja mintea şi corpul'', subliniind că ''suntem oameni la sfârşitul zilei".

Gimnastul britanic Max Whitlock şi-a exprimat susţinerea pentru decizia lui Biles postând un mesaj pentru aceasta: ''Ţi-ai depăşit limitele de nenumărate ori. Odihneşte-te, nu te grăbi".

Mijlocaşul echipei de fotbal Manchester United, Paul Pogba, a menţionat, într-o postare pe contul său de Twitter că decizia lui Biles de a se retrage a reprezentat ''un moment de forţă incontestabilă''.

Starul pop Justin Bieber, care el însuşi şi-a scurtat un turneu mondial din 2017, invocând anxietatea şi epuizarea, s-a declarat ''mândru'' de decizia luată de Simone Biles. ''Nimeni nu va înţelege vreodată presiunile cu care te confrunţi!", a postat Bieber pe Instagram. ''Oamenii au crezut că sunt nebun pentru că nu am terminat turneul Purpose, dar a fost cel mai bun lucru pe care l-am făcut pentru sănătatea mea mentală!'', a adăugat starul pop.

Susan Rice, consilier principal al preşedintelui Joe Biden, a punctat pe Twitter: ''Mulţumim lui Simone Biles pentru că ne-a reamintit că sănătatea mintală este pe primul loc''.

Simone Biles a cedat în timpul finalei pe echipe şi s-a retras din competiţie, acuzând presiunea prea mare.

''Susţinem pe deplin decizia sa şi aplaudăm curajul ei de a da prioritate bunăstării sale. Curajul său arată, încă o dată, de ce este o inspiraţie pentru atâtea persoane'', menţiona Federaţia din ţara sa. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

4 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

5 O fotografie rară cu 3 dintre devalizatorii României: Bittner, Cocoș și Petrache