JO 2020- Gimnastică artistică: Rusia, aur în concursul feminin pe echipe

JO 2020- Gimnastică artistică: Rusia, aur în concursul feminin pe echipe

Echipa feminină de gimnastică artistică a Rusiei a cucerit marţi medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo, locul 2 revenind echipei statelor Unite, deţinătoarea titlului, care a fost diminuată de abandonul surprinzător al superstarului Simone Biles la începutul concursului.

A doua zi după victoria echipei sale masculine, Rusia, care concurează la Tokyo sub drapel neutru în cadrul sancţiunilor dictate pentru instituirea unui sistem de dopaj de stat, s-a impus cu 169,528 puncte, fiind urmată de Statele Unite (166,096 puncte) şi Marea Britanie (164,096 puncte).

Pe locul 4 s-a clasat Italia, iar pe poziţia a 5-a a fost Japonia.

Rusia a câştigat primul său titlu olimpic feminin pe echipe după 29 de ani.

După cum s-a anunţat, americanca Simone Biles, accidentată, a fost înlocuită din finala pe echipe. Biles a fost înlocuită după o evoluţie neaşteptat de slabă la sărituri, pentru care a primit doar 13,766 puncte. Sportiva de patru ori campioană olimpică la Rio a părăsit pentru scurt timp sala, apoi a revenit alături de coechipierele sale, de data aceasta cu statutul de rezervă.

Pentru Rusia au concurat Lilia Ahaimova, Viktoria Listunova, Anghelina Melnikova şi Vladislava Urazova. Echipa SUA a fost alcătuită din Simone Biles, Jordan Chiles, Sunisa Lee şi Grace Mc Callum. Echipa Marii Britanii le-a avut în componenţă pe Jennifer Gadirova, Jessica Gadirova, Alice Kinsella şi Amelie Morgan.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ada Vîlceanu) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Informații certe

2 Zvon...

3 Așa o fi?

4 Îngrijorare în Anglia după apariția „mâncătoarei de carne”, o infecție care se transmite sexual şi care cauzea…

5 „Sunt foarte mulți idioți, eu i-aș aresta. Din cauza lor am ajuns să moară pe zi în România câți mor în toată …