JO 2020: CIO nu a făcut presiuni asupra Japoniei pentru menţinerea Jocurilor Olimpice (prim-ministru)

JO 2020: CIO nu a făcut presiuni asupra Japoniei pentru menţinerea Jocurilor Olimpice (prim-ministru)

Prim-ministrul japonez Yoshihide Suga a negat, într-un interviu dat publicităţii miercuri, că ar fi fost supus vreunei presiuni din partea Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) pentru menţinerea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, care rămân nepopulare în Japonia din cauza recrudescenţei cazurilor de Covid-19, informează AFP.

"Absolut deloc", a declarat Yoshihide Suga pentru Wall Street Journal, publicaţia care i-a pus această întrebare.

"Noi am cerut Jocurile Olimpice pentru că ni le-am dorit. Dacă responsabilii CIO ar fi încercat să-mi impună ceva, le-aş fi răspuns cu aceeaşi monedă", a adăugat premierul.

Cu două zile înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, după ce primele competiţii au debutat deja miercuri, Tokyo se află în bloc-start şi Jocurile se pot desfăşura în deplină siguranţă, a insistat prim-ministrul.

"Dacă vreţi să comparaţi nivelurile noastre de infectare în raport cu ţările străine, noi suntem cu mult sub acestea", a precizat premierul, care a reamintit deciziile luate în Europa, unde marile evenimente sportive precum turneul de tenis de la Wimbledon şi EURO 2020 s-au derulat în prezenţa a numeroşi spectatori fără mască, în ciuda unor cazuri de contaminare mai numeroase decât în Japonia.

Capitala Japoniei, cu cele 14 milioane de locuitori, a înregistrat miercuri 1.832 noi cazuri de coronavirus, un nou record local după ianuarie. În faţa temerilor legate de coronavirus în rândul populaţiei nipone, organizatorii JO au decis să aplice porţi închise aproape în totalitate.

Prim-ministrul în vârstă de 72 de ani a recunoscut, totodată, pentru Wall Street Journal, că s-a confruntat cu sfaturi repetate de a anula evenimentul şi a decis să facă faţă provocării de a găzdui Jocurile Olimpice, în ciuda dificultăţilor.

"Lucrul cel mai simplu şi cel mai uşor este să renunţi", a conchis acesta.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria