JO 2020: Guvernul japonez minimalizează "îngrijorările" atribuite împăratului privind Covid-19

JO 2020: Guvernul japonez minimalizează "îngrijorările" atribuite împăratului privind Covid-19

Guvernul japonez a minimalizat, vineri, afirmaţiile conform cărora împăratul Naruhito ar fi "preocupat" de propagarea Covid-19 în timpul Jocurilor Olimpice, programate în perioada 23 iulie - 8 august, la Tokyo, afirmând că aceste comentarii nu sunt decât opinia unui reprezentant al Casei Imperiale, informează AFP.

Joi, Yasuhiko Nishimura, şeful Casei Imperiale, care gestionează afacerile monarhului şi ale familiei sale, a declarat pentru presă că împăratul "este foarte îngrijorat de situaţia actuală a infectărilor cu Covid-19", a anunţat presa locală.

Nishimura a precizat că împăratul "se îngrijorează pentru faptul că în timp ce opinia publică îşi exprimă neliniştea, desfăşurarea Jocurilor Olimpice şi paralimpice ar putea antrena o creştere a infectărilor".

Yasuhiko Nishimura a adăugat că nu a auzit aceste cuvinte direct din partea Majestăţii sale, dar este convins că împăratul are aceste temeri, conform agenţiei de presă Kyodo.

Deşi împăratul nu deţine nicio putere politică, el este considerat totuşi o figură simbolică importantă în Japonia.

Aceste remarci au fost minimalizate, vineri, de guvernul nipon, premierul Yoshihide Suga declarând presei că şeful Casei Regale s-a "exprimat în nume personal".

O anchetă publică recentă efectuată de agenţia Kyodo a indicat că 86% dintre japonezi se tem de o creştere a infecţiilor cu COVID-19 în timpul Jocurilor şi 40% susţineau desfăşurarea probelor olimpice fără spectatori.

Organizatorii JO 2020 de la Tokyo încearcă de luni de zile să liniştească opinia publică japoneză în privinţa siguranţei competiţiei, prevăzând unele restricţii considerate drastice pentru toţi participanţii.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă