JO 2020: Tokyo minimalizează avertismentul lansat de Washington privind călătoriile în Japonia

JO 2020: Tokyo minimalizează avertismentul lansat de Washington privind călătoriile în Japonia

Avertismentul sanitar lansat de Statele Unite în ce priveşte călătoriile în Japonia nu va afecta Jocurile Olimpice de la Tokyo din această vară, a dat asigurări, marţi, guvernul japonez şi Comitetul de organizare a Jocurilor, informează AFP.

"Tokyo-2020 va continua să colaboreze strâns cu toate organizaţiile destinate să asigure participarea sigură şi securizată a tuturor sportivilor la Jocuri", a transmis comitetul de organizare într-un comunicat dat publicităţii.

"Din ceea ce ştim, nu există nicio schimbare în poziţia americană de susţinere a eforturilor Japoniei de a organiza Jocurile", a precizat, la rândul său, purtătorul de cuvânt al guvernului nipon, Katsunobu Kato.

Statele Unite au recomandat, luni, cetăţenilor lor să nu călătorească în Japonia din cauza coronavirusului. "Din cauza Covid-19, nu călătoriţi în Japonia", a avertizat Departamentul de Stat, care a ridicat avertismentul său la nivelul maxim.

De mai multe săptămâni, Departamentul de Stat actualizează avertismentele pentru cei care călătoresc în afara graniţelor sale cu cele de la Centrele de prevenţie şi de luptă împotriva maladiilor (CDC), pentru a fi informaţi cât mai corect asupra riscurilor legate de coronavirus, un mare număr de ţări fiind clasate la nivelul 4.

Dar referitor la Japonia, acest avertisment, în apropierea Jocurilor (23 iulie-8 august), are o importanţă specială într-un context în care organizarea competiţiei polisportive continuă să fie subiect de dezbatere în arhipelag, unde o mare parte este în stare de urgenţă din cauza unui al patrulea val de Covid-19.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

3 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?

4 De citit...

5 VIDEO Aceștia sunt hoți care părăsesc nestingheriți un magazin din SUA!