JO 2022: Organizatorii elimină piperul din meniul sportivilor pentru a evita "false teste antidoping pozitive"

JO 2022: Organizatorii elimină piperul din meniul sportivilor pentru a evita "false teste antidoping pozitive"

Piperul sau foile de dafin, precum şi alte 46 de tipuri de condimente, vor fi excluse din meniul pe care sportivii îl vor avea la dispoziţie pe durata Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022, pentru a "evita false rezultate pozitive la controalele antidoping", informează agenţia EFE.

Citat de presa locală, Yang Cheng, unul din bucătarii din Satul olimpic pentru Beijing 2022, a declarat că "stimulente alimentare precum piperul şi foile de dafin nu vor fi incluse în meniul sportivilor pentru a se evita false rezultate pozitive".

Totuşi, organizatorii au precizat că vor fi preparate din bucătăriile provinciilor centrale chineze Sichuan şi Hunan, cunoscute pentru aromele picante.

Meniul, dezvăluit de Comitetul organizator, va consta în 678 de preparate diferite din 12 varietăţi culinare din lume şi va oferi varietăţi vegetariene, halal şi kosher.

Potrivit organizatorilor, meniul olimpic a fost conceput "pentru a satisface nevoile alimentare ale sportivilor, dar în acelaşi timp pentru a ţine cont de diversitatea religioasă".

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022 se vor disputa între 4 şi 21 februarie, în timp ce Jocurile Paralimpice vor avea loc între 4 şi 13 martie.
AGERPRES (AS/editor: Vlad Constantinescu, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

2 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…