JO de la Rio au înregistrat deja un record pentru cel mai mare număr de prezervative distribuite

JO de la Rio au înregistrat deja un record pentru cel mai mare număr de prezervative distribuite

Deși nu au început încă, Jocurile Olimpice de la Rio dețin deja un record: cel pentru numărul de prezervative ce vor fi distribuite celor 10.500 de sportivi, de trei ori mai multe decât în 2012, la JO de la Londra, care înregistraseră și ele un record, informează vineri lefigaro.fr.

"Vom distribui 450.000 de prezervative sportivilor începând din 24 iulie, data deschiderii satului olimpic", a declarat joi un purtător de cuvânt al Comitetului Rio-2016. La Londra fuseseră asigurate "doar" 150.000. La Rio, media va fi de 42 de prezervative de sportiv, arată cotidianul Folha de Sao Paulo.

O noutate este și faptul că, din cele 450.000 de prezervative distribuite gratuit de Ministerul brazilian al Sănătății, 150.000 vor fi "feminine", a precizat purtătorul de cuvânt, care a subliniat că Brazilia are "un program de prevenire a SIDA care poate fi un exemplu în lume".

"Brazilia încurajează relațiile sexuale protejate, iar sportivii sunt un exemplu pentru populație. Astfel ei vor putea avea un rol important în lupta împotriva SIDA", a adăugat el. Sportivii își vor putea procura mijloacele de protecție gratuit de la policlinica din satul olimpic sau de la cele 41 de distribuitoare automate de prezervative.

Brazilia, țară cu cel mai mare număr de catolici din lume, este pionier în lupta împotriva SIDA, oferind tratament gratuit celor 730.000 de seropozitivi de pe teritoriul său (la o populație de 204 milioane de locuitori). Ministerul Sănătății distribuie anual peste 600 de milioane de prezervative, mai ales în timpul Carnavalului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 Cine sunt cei patru „oameni obișnuiți" care i-au făcut partid lui Dragnea

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Dur articol! Așa este, domnule președinte?