Joachim Nagel va fi numit la conducerea Bundesbank

Joachim Nagel va fi numit la conducerea Bundesbank

Cancelarul Olaf Scholz şi ministrul de Finanţe Christian Lindner îl propun pe Joachim Nagel la conducerea Băncii Centrale a Germaniei (Bundesbank), a anunţat luni pe Twitter Lindner, transmite Reuters.

"Având în vedere riscurile inflaţioniste, importanţa unei politici monetare orientate spre stabilitate este în creştere. Nagel este o persoană cu experienţă, care va asigura continuitatea Bundesbank", a declarat ministrul german de Finanţe.

Anterior, publicaţia Handelsblatt anunţase că noul Guvern de la Berlin îl va propune pe Joachim Nagel pentru funcţia de preşedinte al Băncii Centrale din cea mai importantă economie europeană, înlocuindu-l pe Jens Weidmann care se va retrage la finalul anului.

Creşterea Germaniei va încetini probabil semnificativ în trimestrul patru din 2021 deoarece industria continuă să fie afectată de perturbările din lanţurile de aprovizionare, iar cererea pentru servicii este în declin, se arată în raportul lunar publicat recent de Banca Centrală a Germaniei.

Pe ansamblul acestui an, avansul PIB-ului Germaniei va fi probabil "semnificativ" sub nivelul de 3,7% previzionat în iunie, a avertizat Bundesbank.

Perturbările din lanţurile de aprovizionare şi preţurile mai ridicate ale energiei vor duce la majorarea preţurilor de consum. "Per ansamblu, rata inflaţiei va continua probabil să crească pentru moment, înainte de a scădea gradual în 2022", a avertizat Bundesbank. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...