''Joc cel mai bun tenis al meu pe iarbă'', a spus Halep după calificarea în semifinale la Wimbledon

''Joc cel mai bun tenis al meu pe iarbă'', a spus Halep după calificarea în semifinale la Wimbledon

"Joc cel mai bun tenis al meu pe iarbă", a afirmat românca Simona Halep după ce s-a calificat joi în semifinale la Wimbledon în duna chinezoaicei Shuai Zhang, pe care a învins-o cu 7-6 (7-4), 6-1.

"Am luptat din greu în primul set, chiar şi când eram condusă cu 4-1. Ştiam că ea va lovi foarte tare, dar azi am ştiut că trebuie să fiu cât mai puternică", a declarat fostul lider mondial pentru BBC. "Am energie. Mă simt proaspătă. Mă simt încrezătoare când păşesc pe teren. Joc cel mai bun tenis al meu pe iarbă", a adăugat ea.

Halep (27 ani), numărul şapte mondial, a reuşit calificarea pentru a doua oară într-o semifinală la All England Club (prima oară în 2014), câştigând într-o oră şi 26 de minute în faţa chinezoaicei Zhang (30 ani, 450 WTA).

Halep, campioană la Roland Garros în 2018, a realizat astfel cel mai bun rezultat al său la turneele de Mare Şlem din acest an, după optimi la Australian Open şi sferturi la Roland Garros.

Halep, care anul trecut s-a oprit în turul al treilea la Wimbledon, va juca în penultimul act cu ucraineanca Elina Svitolina (24 ani, 8 WTA) sau cu Karolina Muchova (Cehia, 22 ani, 68 WTA). AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”