''Jocul calamarului'' prezintă realitatea din Coreea de Sud, potrivit unui site nord-coreean

''Jocul calamarului'' prezintă realitatea din Coreea de Sud, potrivit unui site nord-coreean

Site-ul propagandist nord-coreean Arirang Meari a postat marţi un articol, potrivit căruia serialul sud-coreean produs de Netflix, "Jocul calamarului" ('Squid Game'), care a devenit un fenomen global, "prezintă realitatea societăţii" din ţara vecină, relatează EFE.

"Se crede că motivul pentru care serialul de televiziune 'Jocul calamarului' are un succes atât de mare în rândul spectatorilor este pentru că prezintă realitatea societăţii capitaliste din Coreea de Sud", asigură articolul.

Potrivit Arirang Meari, "Squid Game" care este pe cale să devină cel mai vizionat serial al de până acum al platformei Netflix, "prezintă grafic situaţia a sute de persoane forţate să trăiască o viaţă infernală sub povara unor datorii copleşitoare".

Articolul consideră că această ficţiune înfăţişează "o societate inechitabilă în care persoanele sunt tratate ca nişte piese de şah", subliniind că în ţara vecină "corupţia şi neruşinarea imorală sunt un lucru obişnuit".


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale