Jocurile Olimpice vor avea loc în 2021 ''prin orice mijloace'' a declarat guvernatoarea oraşului Tokyo

Jocurile Olimpice vor avea loc în 2021 ''prin orice mijloace'' a declarat guvernatoarea oraşului Tokyo

Jocurile Olimpice, amânate un an din cauza coronavirusului, trebuie să aibă loc anul viitor "prin orice mijloace", a declarat miercuri guvernatoarea oraşului Tokyo, Yuriko Koike, adoptând o poziţie similară cu cea a altor responsabili favorabili desfăşurării JO în ciuda pandemiei, transmite AFP.

Remarcile doamnei Koike vin după declaraţia vicepreşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), John Coates, potrivit căruia Jocurile de la Tokyo se vor disputa în 2021 "cu sau fără" Covid-19.

"Sportivii trec prin mari dificultăţi din cauza amânării cu un an, deoarece condiţia fizică şi motivaţia lor se îndreptau către această vară", a afirmat doamna Koike. "Trebuie să mergem înainte prin orice mijloace cu Jocurile vara viitoare", a adăugat ea.

Oraşul Tokyo "va adopta toate măsurile posibile" pentru a asigura securitatea evenimentului, a spus guvernatoarea.

Marţi, ministrul japonez pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice, Seiko Hashimoto, a declarat că JO trebuie să aibă loc anul viitor "cu orice preţ", ţinând cont de eforturile depuse de sportivi pentru a fi pregătiţi.

Doamna Hashimoto a făcut aceste comentarii la o zi după ce vicepreşedintele CIO, John Coates, a asigurat că Jocurile din capitala Japoniei se vor desfăşura anul viitor "cu sau fără" Covid-19.

JO 2020, amânate un an din cauza pandemiei, vor începe pe 23 iulie 2021.

În prezent, graniţele Japoniei rămân în mare parte închise străinilor şi mulţi experţi se îndoiesc că pandemia va fi controlată până în vara viitoare.

Potrivit mai multor sondaje recente, cea mai mare parte a japonezilor ar vrea ca Olimpiada să fie amânată din nou sau anulată din cauza coronavirusului.
AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante