Joe Biden a glumit despre intenţiile sale din 2024: „Aş încerca să realizez o dublă"

Joe Biden a glumit despre intenţiile sale din 2024: „Aş încerca să realizez o dublă"

În cadrul unei ceremonii la care a premiat mai multe personalități americane, Joe Biden, a făcut o aluzie deloc subtilă la alegerile prezidenţiale din 2024. Liderul de la Casa Albă a vorbit despre dorinţa sa de a realiza „o dublă", potrivit AFP şi Reuters, citate de Agerpres .

Joe Biden. FOTO EPA EFE

Preşedintele SUA a recompensat marţi, la Casa Albă, mai multe personalităţi din industria de divertisment şi din sectorul culturii, printre care și cântăreţul Bruce Springsteen şi actriţa Julia Louis-Dreyfus, care au primit fie Medalia Naţională pentru Arte, fie Medalia Naţională pentru Ştiinţe Umaniste datorită contribuţiilor aduse la dezvoltarea societăţii americane.

Printre cei care au primit premii s-a aflat şi scriitorul afro-american Colson Whitehead, despre care preşedintele Biden, care se afla într-o dispoziţie excelentă, a reamintit că a câştigat de două ori prestigiosul premiu Pulitzer, pentru volumele "Underground Railroad" şi "The Nickel Boys".

„Şi eu aş încerca să realizez o dublă", a declarat preşedintele Joe Biden, în vârstă de 80 de ani, în hohotele de râs şi aplauzele publicului.

Până acum, Biden a afirmat doar că „intenţionează" să candideze la alegerile prezidenţiale din 2024 , fără a-și lansa însă, în mod oficial, campania electorală.

Președintele american a decorat-o şi pe actriţa Julia Louis-Dreyfus, interpreta unei vicepreşedinte americane fără scrupule în serialul de comedie „Veep", precum şi pe rockerul Bruce Springsteen, supranumit „The Boss", alături de creatoarea de modă Vera Wang şi de „împărăteasa soul", cântăreaţa Gladys Knight.

„Există oameni care s-au născut pentru a alerga”

Joe Biden a glumit încă o dată despre intenţiile sale electorale când s-a adresat legendei muzicii rock, care a venit la Casa Albă într-un costum clasic pentru a-şi primi Medalia Naţională pentru Arte.
„Bruce, există oameni care s-au născut pentru a alerga, prietene", a spus preşedintele american, făcând trimitere la o altă piesă de mare succes din repertoriul cântăreţului, „Born to Run".

Liderul de la Casa Albă s-a jucat astfel cu sensurile verbului „to run", care în limba engleză înseamnă atât „a alerga", cât şi a candida.

„Îmbrăţişează absurditatea vieţii cu o inteligenţă absolut”

Julia Louis-Dreyfus a repetat mimica şi gesturile personajului Selina Meyer, politiciana fără scrupule din serialul "Veep", o explorare fără menajamente a culiselor executivului american, în care actriţa americană a jucat rolul unei vicepreşedinte a Statelor Unite - o funcţie deţinută la un moment dat şi de Joe Biden.

"Ea îmbrăţişează absurditatea vieţii cu o inteligenţă absolută şi depăşeşte momentele dificile din viaţă cu o graţie absolută. Mamă, supravieţuitoare a cancerului, pionieră a femeilor din industria de comedie, ea este simbol al americanului original", a declarat preşedintele Joe Biden, referindu-se la actriţă, devenită mai întâi celebră datorită rolului Elaine Benes din serialul "Seinfeld".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”