Joe Biden va vorbi ''în curând'' despre situaţia din Afganistan, potrivit unui consilier

Joe Biden va vorbi ''în curând'' despre situaţia din Afganistan, potrivit unui consilier

Joe Biden, care se află la Camp David, loc de vacanţă al preşedinţilor americani, va vorbi "în curând" despre situaţia din Afganistan, a declarat luni consilierul său pentru securitate naţională, Jake Sullivan, relatează AFP.

Americanii "se pot aştepta să aibă în curând veşti de la preşedinte. El este în acest moment în contact activ cu echipa sa de securitate naţională. Munceşte din greu pentru a gestiona această situaţie", a declarat Jake Sullivan pentru canalul de televiziune ABC.

El nu a furnizat detalii privind momentul sau forma acestei intervenţii a preşedintelui.

Agenda difuzată duminică de Casa Albă nu prevede niciun eveniment public pentru preşedintele american, care a petrecut weekendul la Camp David şi care intenţiona iniţial să rămână până miercuri în această reşedinţă situată la nord-vest de Washington, departe de ochii presei.

Acest program lejer pare însă dificil de menţinut, în contextul în care Afganistanul tocmai a căzut în mâinile talibanilor după o ofensivă fulger, iar lumea se uită şocată la imaginile cu haosul de pe aeroportul din Kabul.

Ultima dată când Biden a vorbit public pe această temă a fost marţi, 10 august, când a dat asigurări că "nu regretă" decizia de a retrage până la 31 august ultimii militari americani din Afganistan, după 20 de ani de război.

El a anunţat apoi printr-un comunicat desfăşurarea a 6.000 de militari pentru a securiza aeroportul şi a evacua circa 30.000 de americani şi civili afgani care au cooperat cu SUA.

Casa Albă a informat cu regularitate în cursul weekendului că preşedintele este la curent cu situaţia din Afganistan.

Într-o imagine difuzată duminică pe Twitter, Biden apare aşezat la o masă de reuniuni de la Camp David, în faţa unui ecran de videoconferinţă pe care apar mai mulţi înalţi responsabili.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...