John Kerry și Serghei Lavrov au discutat despre o apropiată reuniune Ucraina-Rusia-SUA-UE

John Kerry și Serghei Lavrov au discutat despre o apropiată reuniune Ucraina-Rusia-SUA-UE

John Kerry și Serghei Lavrov au discutat despre o apropiată reuniune Ucraina-Rusia-SUA-UE / FOTO: www.businessinsider.com

În cursul unei convorbiri telefonice, miniștrii au 'vorbit despre convocarea negocierilor directe, în următoarele zece zile, dintre Ucraina, Rusia, Statele Unite și UE cu scopul de a reduce tensiunile', a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomației americane, Jennifer Psaki.

La insistențele presei, ea a afirmat că reuniunea 'va avea loc în următoarele zece zile', însă data și programul acesteia urmează să fie stabilite.

După cum a făcut cunoscut diplomata americană, John Kerry i-a atras atenția lui Serghei Lavorv că manifestațiile din estul rusofon al Ucrainei 'nu par să fie o serie de evenimente spontane', ci 'mai degrabă (...) apar ca o campanie bine pusă la punct, cu sprijinul Rusiei'.

Anterior, Casa Albă l-a îndemnat pe președintele rus, Vladimir Putin, să înceteze 'destabilizarea' Ucrainei, manifestându-și îngrijorarea în legătură cu 'escaladarea' din țară pe fondul 'presiunilor tot mai mari din partea Rusiei'.

Ucraina se confrunta luni cu o amenințare de secesiune a zonelor rusofone de la frontiera cu Federația Rusă, unde militanți au proclamat o 'republică suverană' la Donețk, un plan rus pentru a 'dezmembra' țara, conform guvernului de la Kiev.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

2 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

3 O știre pozitivă despre România

4 Acest ofițer ucrainean din Donbas i-a executat pe comandanții ruși din regimentul în care a fost încorporat cu forța

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...