John Major: Politicienii britanici ar trebui să poată vota în măsura în care doresc renunţarea la Brexit

John Major: Politicienii britanici ar trebui să poată vota în măsura în care doresc renunţarea la Brexit

Fostul premier britanic John Major a afirmat miercuri că politicienii ar trebui să poată vota liber pentru a respinge orice înţelegere negociată cu Uniunea Europeană privind Brexit-ul, avertizând că planurile actuale sunt 'pentru a provoca o autovătămare economică a poporului britanic', relatează Reuters.

Major, care a susţinut rămânerea ţării sale în Uniunea Europeană, a afirmat că parlamentul şi nu guvernul trebuie să ia decizia finală asupra oricărui nou acord cu UE şi că există argumente pentru organizarea unui al doilea referendum cu privire la un astfel de acord.

Orice vot privind acordul final privind Brexit-ul are o asemenea importanţă naţională încât ar trebui să li se permită membrilor parlamentului să voteze potrivit conştiinţei lor, a apreciat el.

''Ştiu că instinctul fiecărui guvern este de a se opune voturilor libere, dar guvernul ar trebui să cântărească foarte atent avantajele de a avea un astfel de vot. Ar putea fi în interesul lor să procedeze în acest mod', a declarat fostul premierul britanic într-un discurs rostit la Londra.

Opozanţii Brexit-ului încearcă să obţină suficient sprijin în camera inferioară a parlamentului britanic, Camera Comunelor, pentru a bloca orice posibil acord de retragere din UE pe care premierul Theresa May l-ar aduce de la Bruxelles în octombrie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă aruncă în aer PSD! Dezvăluiri fără perdea despre „păpușile” din fruntea partidului

2 SURSE Nicuşor Dan l-a dat afară din sala de şedinţe pe gândacul plantat de Firea, directorul economic al ALPAB…

3 Capra se crede crocodil / Olivia Steer îl ceartă pe Mircea Cărtărescu că nu știe să scrie!!! Răspunsul de mare b…

4 Categoria „valori” / 181 de ani de închisoare, în Spania, pentru doi interlopi care în România ar fi luat, prob…

5 Vlad Voiculescu acuzat de trafic de medicamente și că folosește DGA, serviciul secret al Internelor