John McCain: Sunt profund îngrijorat de ordonanța de urgență care dezincriminează infracțiuni de corupție/Arată cu degetul spre Rusia

John McCain: Sunt profund îngrijorat de ordonanța de urgență care dezincriminează infracțiuni de corupție/Arată cu degetul spre Rusia

John McCain, presedintele Comisiei pentru Servicii Armate din Senatul SUA, și unul dintre cei mai mari prieteni americani ai României în ultimii 20 de ani, un simbol al armatei americane și candidat republican la președinția SUA, arata intr-un comunicat ca este "profund ingrijorat de ordonanta de urgenta a Guvernului Romaniei care dezincrimineaza infractiuni de coruptie" si avertizeaza ca aceasta "submineaza progresele semnificative in lupta anti-coruptie" și ar vulnerabiliza România în fața amenințărilor Rusiei.

"Presedintele Iohannis si sistemul judiciar au avertizat ca aceasta ordonanta submineaza statul de drept si pozitia internationala a Romaniei. Poporul roman intelege perfect implicatiile, iar 200.000 de protestatari au inundat strazile si isi continua si astazi demonstratia. Sper ca Guvernul sa ia in calcul aceste ingrijorari si sa revina asupra deciziei", a mai spus McCain, senator republican, fost candidat la alegerile prezidentiale din SUA.

"Romania e un brav aliat NATO, cu aproape 600 de militari luptand in Afganistan, si gazduieste un scut anti-racheta esential. Integritate statului de drept, inclusiv legislatia anti-coruptie, e piatra de temelie pentru democratia vibranta din Romania si o componenta esentiala a calitatii de aliat de incredere. Avand in vedere amenintarile crescande la adresa democratiei venite din Rusia si interpusii sai, Romania nu-si poate permite sa dea inapoi in lupta anti-coruptie", a mai spus John McCain.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cabaret în 1985 la barul Melody din Mamaia. În imagini apare și Viorel Păunescu

2 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

3 Noi amănunte din culisele „afacerii” fraților Tate

4 „Dacă tancurile ruseşti ar intra în Kiev, ar începe al Treilea Război Mondial”

5 Amantlâc cu iz de telenovelă / Oana Zăvoranu a chemat Poliția acasă, după ce a descoperit ce face Ashraf