Jucan anunță că va propune ca licențele să fie acordate numai societăților cu coduri CAEN privind audiovizualul

Valentin-Alexandru Jucan, membru al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), și-a anunțat omologii, în ședința de miercuri a instituției, că le va prezenta un proiect de modificare a deciziei CNA privind procedura de acordare, modificare, prelungire a valabilității și de cedare a licențelor.

El a spus că va propune, printre altele, ca acordările, respectiv cedările de licențe, să se poată face numai pentru societăți comerciale care au coduri CAEN referitoare la audiovizual.

'Prin această modificare voi propune ca acordările, respectiv cedările de licențe, să se poată face numai pentru societăți comerciale care au în activitate coduri CAEN privitoare la audiovizual, adică activitate ce ține de exploatarea licenței audiovizuale și exploatări conexe — marketing, publicitate, producții, este foarte ușor de identificat, nu și altceva. Sunt foarte multe situații în Romania în care societăți comerciale care operează licențe audiovizuale se ocupă și de (...) mai știu eu ce alte chestiuni ce nu au nicio legătură cu audiovizualul. Problema nu este că fac și altceva, problema este că de multe ori suntem în situația în care societăți comerciale intră în insolvență, în dificultăți financiare din cauze care nu țin de zona audiovizualului, societatea comercială având licență audiovizuală, urmând să pună în dificultate modalitatea de exploatare a licenței audiovizuale, deci dacă dorești să îți faci un post de televiziune sau de radio, operezi pe acea firmă cu codurile CAEN care sunt destinate zonei de audiovizual, nu și covrigi și alte activități ce pot pune în dificultate funcționarea postului. Dacă vrei să îți faci și altceva, nimeni nu te oprește, dar faci pe o altă firmă", a spus Jucan.

Vicepreședintele CNA, Răzvan Popescu, a fost de părere că poate va mai fi necesară și expertiza unei alte instituții. "O să discutăm, nu o să dezvoltăm acum subiectul, poate atunci o să mai trebuiască și expertiza vreunei alte instituții", a declarat Popescu, în cadrul ședinței CNA.

Jucan a precizat, miercuri, pentru AGERPRES, că în maxim o săptămână va supune atenției colegilor săi proiectul de modificare a deciziei CNA privind acordarea de licențe.

"Îl propun colegilor, îl prezint ca să vină și să contribuie, dacă vor să adauge (...) Sunt multe zone în care avem nevoie de niște clarificări. Avem nevoie de clarificări privind modalitatea în care un post de radio, de exemplu, se poate muta cu o frecvență dintr-o zonă în alta neacoperită, dacă se poate modifica sau nu frecvența", a declarat Jucan.

AGERPRES/(A — autor: Iulia Carciog, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Ghizdeanu i-a livrat pe Dragnea, Vâlcov și Dăncilă! Dosarul va fi declinat la DNA!

2 ULTIMA ORĂ / Document / Statele Unite își avertizează cetățenii că virusul ucigaș a explodat în alte 6 țări din As…

3 Zăngănit de cătușe către PSD! Voi ați citit discursul ambasadorului SUA de joi? Ați văzut postarea de pe Faceb…

4 Zvon / Serviciile secrete din NATO ar fi avertizat în legătură cu un „incident de securitate potențial cu impact…

5 Informație exclusivă / Nicușor Dan și Florin Cîțu se vor bate pentru Primăria Capitalei! Firea NU va candida! PM…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I