Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Judecătoria Constanța a respins solicitarea de arestare preventivă a profesorului Aurel Papari

O instanță a Judecătoriei Constanța a respins, sâmbătă seară, propunerea de arestare preventivă formulată de procurorul de caz pentru prof. dr. Aurel Papari, președintele Universității 'Andrei Șaguna (UAȘ)' din Constanța, dispunând însă instituirea măsurii controlului judiciar timp de o lună.

Președintele Universității Andrei Șaguna din Constanța fusese reținut de polițiști, în urma unui flagrant realizat de aceștia la sediul unității de învățământ superior, pe baza denunțului făcut de absolventa unui curs de master în psihologie.

Prof. univ. Aurel Papari a fost acuzat de denunțătoare că ar fi condiționat primirea la examinare a acesteia, de plata unei datorii financiare mai vechi, în sumă de 500 de lei.

Conform anchetatorilor, la data de 30 iunie a.c, lucrătorii Secției 3 Poliție Constanța și ai Biroului investigații criminale ai Poliției municipiului Constanța au realizat un flagrant la sediul unei unități de învățământ superior din Municipiul Constanța, în urma căruia l-au reținut pentru 24 de ore pe profesorul Aurel Papari, în vârstă de 69 de ani, președintele respectivei instituții universitare private.

În replică, prorectorul UAȘ, prof. dr. Andra Seceleanu, a emis un comunicat de presă referitor la acuzațiile aduse președintelui Aurel Papari, în care arată că suma reclamată la poliție de studenta ce finaliza un program de masterat în cadrul Facultății de Psihosociologie, constituia de fapt chiria aferentă unei perioade de trei luni pentru spațiul pus la dispoziție, cu contract de închiriere, de unitatea de învățământ superior, pentru desfășurarea activității profesionale de consiliere.

"Cu toate că avea cererea de susținere a dizertației avizată de secretariatul instituției, cerere cu care s-ar fi putut prezenta la casierie să achite taxa corespunzătoare examenului, masteranda nu a făcut acest lucru și a reclamat la poliție că a fost condiționată de plata celor 500 de lei din contract și s-a prezentat la casieria universității plătind această sumă, pentru care i s-au eliberat documente justificative. Ulterior, la descinderea poliției, s-a constatat că respectivele bancnote plătite la casierie erau marcate cu inscripția șantaj, iar președintele UAȘ, Aurel Papari, care nu are, conform regulamentului instituției, nicio atribuție în privința organizării examenelor de licență și dizertație, neputând împiedica înscrierea unui student la examenul de licență și/sau dizertație, a fost reținut, din punctul nostru de vedere, abuziv", se arată în comunicatul de presă al universității.

AGERPRES / (AS — autor: Dan Mihăescu, editor: Marius Frățilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Aș vrea să renunț la job și să facem sex toată ziua”

2 Interesant! Magyar Nemzet: De când Dragnea urmăreşte de după gratii zvârcolirile fostului său partid, Gabriel …

3 „Constat cu tot mai multă acuratețe ce tâlhari nenorociți au condus România! Citiți și voi ce scrie Ștefan Man…

4 AUDIO Pesedist, către un protestatar: „Du-te, bă, muistule, de aici! Că îți trag acum un picior în cap de mori…

5 Cât adevăr în tot ce spune acest om... Tragic...

recomandări

Te ia DNA: VOCHITOIU HARALAMBIE

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trucurile astea cu cărți sfidează gravitația