Judecătoria Sectorului 5 i-a recunoscut lui Dragnea aproape 6 luni de muncă pe care nu le-a lucrat efectiv

Judecătoria Sectorului 5 i-a recunoscut lui Dragnea aproape 6 luni de muncă pe care nu le-a lucrat efectiv

Judecătoria Sectorului 5 a decis vineri să admită parțial o cerere formulată de Liviu Dragnea, prin care acestuia i se recunoaște o perioadă de aproape 6 luni de muncă, fapt ce va constitui un avantaj în procesul de liberare condiționată.

În zilele respective, lui Liviu Dragnea nu i s-a permis să muncească pentru că a fost sancționat după interviul acordat postului de televiziune Realitatea PLUS fără acceptul conducerii Penitenciarului unde este încarcerat.

Practic, el a cerut să-i fie recunoscute şi zilele de muncă pe care nu le-a prestat efectiv, dar care pot fi luate în considerare la calcularea fracţiei de 2/3 din pedeapsă atunci când se va discuta cererea de eliberare condiţionată.

O altă parte din cererea fostului lider PSD, referitoare la perioada petrecuta în spital, a fost respinsă, conform deciziei instanței, care este definitivă.

Minuta Judecătoriei Sector 5:

„În baza art. 56 din Legea nr. 254/2013 admite în parte contestaţia formulată de petentul condamnat DRAGNEA NICOLAE LIVIU în contradictoriu cu ADMINISTRAŢIA PENITENCIARULUI RAHOVA împotriva Încheierii nr. 282/2021 a Judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova. Desfiinţează, în parte, încheierea atacată şi rejudecând: obligă Administraţia Penitenciarului Rahova Bucureşti să recunoască petentului zilele câştig din muncă pe care le-ar fi realizat în perioadele 02.07.2020-15.09.2020 şi 16.09.2020-28.01.2021, pentru care s-a constatat în mod definitiv încălcarea dreptului la muncă prin sentinţa penală nr. 1905/2020 a Judecătoriei Sectorului 5 şi prin sentinţa penală nr. 45/15.01.2021 a Judecătoriei Sectorului 5, cu excluderea perioadei 12.12.2020-06.01.2021 (în care petentul a fost internat la Penitenciarul Spital Jilava şi Penitenciarul Spital Rahova), folosind acelaşi algoritm de calcul expus la pct. 1 în adresa nr. 35451/PBRB/2021 emisă la cererea instanţei de Directorul Penitenciarului Rahova.

Respinge contestaţia formulată de petent cu privire la perioada 12.12.2020-06.01.2021 (perioadă în care petentul a fost internat la Penitenciarul Spital Jilava şi Penitenciarul Spital Rahova), ca neîntemeiată.

În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, la data de 23.04.2021.”

În mai 2019, Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani şi jumătate închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, fiind încarcerat la Penitenciarul Rahova.

El a fost repartizat să muncească la atelierul auto al închisorii, zilele de muncă urmând să fie luate în considerare atunci când se va discuta eliberarea condiţionată.

Conducerea Penitenciarului Rahova i-a retras însă dreptul la muncă, după ce Liviu Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent jurnalist la Realitatea Plus.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a susţinut atunci că nu a autorizat ca Dragnea să dea acel interviu, iar Penitenciarul Rahova l-a sancţionat pe fostul lider social-democrat cu ridicarea dreptului de muncă în atelierul auto al închisorii.

Dragnea a atacat decizia penitenciarului în instanţă, iar în septembrie 2020, Judecătoria Sectorului 5 a stabilit că fostului lider PSD i s-a încălcat dreptul la muncă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale