Judecătorul care a dispus ca Anamaria Nedelcu să fie extrădată în Canada, eliberat din funcție

Președintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind eliberarea din funcție, ca urmare a demisiei, a judecătorului Viorel Adrian Podar de la Curtea de Apel București.

Adrian Podar este magistratul care a dispus, în luna iunie a acestui an, arestarea și extrădarea femeii acuzate că și-a răpit copilul născut în Canada. Ulterior, decizia luată de judecătorul Adrian Podar a fost anulată de Înalta Curte de Casație și Justiție, iar Anamaria Nedelcu a fost eliberată după o săptămână de arest.

Tot marți, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea din funcția de judecător a lui Adrian Bordea, președintele Secției a II-a civile a Înaltei Curți de Casație și Justiție și membru al Consiliului Superior al Magistraturii, ca urmare a pensionării la data de 1 octombrie 2016.

De asemenea, Iohannis a semnat decrete privind eliberarea din funcție a altor doi magistrați: Ioana Airinei — președinte cu delegație al Tribunalului Harghita și Ioana Buzea — judecător la Curtea de Apel București.

Președintele a mai semnat decretul privind înaintarea în gradul de general-mior cu două stele, la trecerea în rezervă, a generalului de brigadă cu o stea Gheorghe Ionescu din Ministerul Apărării Naționale, precum și decretul privind acordarea gradului profesional de chestor de poliție, la încetarea raporturilor de serviciu, lui Alexandru Tanco, comisar-șef de poliție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie. Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!” / Cum i-au amenința…

2 Acest mesaj va produce un cutremur în România

3 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

4 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

5 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…