Judecătorul Cristian Deliorga va da sentința executorie în dosarul de șantajare a lui Mircea Băsescu

Judecătorul Cristian Deliorga va da sentința executorie în dosarul de șantajare a lui Mircea Băsescu

Un complet al Curții de Apel Constanța (CAC) a respins definitiv, luni, cererea de abținere formulată de judecătorul Cristian Deliorga, învestit chiar de CAC să judece joi, 4, februarie apelul formulat de membrii familiei lui Sandu Anghel față de sentințele pronunțate anterior de Tribunalul Constanța în dosarul în care au fost judecați și condamnați pentru șantajarea lui Mircea Băsescu.

Pe 29 octombrie 2015 tribunalul Constanța i-a condamnat în primă instanță pe patru dintre cei cinci membrii familiei lui Sandu Anghel (zis Bercea Mondial) la pedepse cu executare cuprinse între trei ani și nouă luni de închisoare și 12 ani și 11 luni, totodată ei fiind obligați la plata de daune morale de 7.000 de euro, pentru șantajarea lui Mircea Băsescu.

În dosar, Florin Anghel (fiul lui Sandu Anghel) a fost condamnat la 12 ani, 11 luni și 20 de zile (pedeapsa rezultând din contopiri), Marius Constantin (ginerele lui Sandu Anghel) s-a ales cu patru ani ani și șase luni de închisoare, cu executare, Fănica Anghel (soția lui Anghel) a primit trei ani și nouă luni, Izaura Anghel (soția lui Marius Constantin, fiica lui Sandu Anghel) a fost condamnată la patru ani, cinci luni și zece zile, cu executare, iar Grinică Ion Anghel (fiul lui Sandu Anghel) a fost condamnat la șase luni prin măsură educativă neprivativă de libertate.

Totodată, instanța a respins ca nefondate restul pretențiilor civile emise de Mircea Băsescu, care a cerut daune morale de un milion de euro. Decizia Tribunalului Constanța a fost atacată cu apel atât de familia lui Sandu Anghel, cât și de Mircea Băsescu.

Pe de altă parte, magistrații Tribunalului Constanța au decis, în urmă cu trei săptămâni, condamnarea lui Mircea Băsescu la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență și a lui Marian Căpățână la 3 ani de detenție pentru complicitate la trafic de influență, în dosarul în care sunt implicați membrii familiei lui Bercea Mondial.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 Două zodii de care trebuie să fugi cât poți. Cine sunt vampirii energetici care își epuizează semenii

4 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

5 Cine este judecătorul care și-a injectat benzină în venă și ar fi murit în ambulanța care-l transporta la București