Judo: Corina Căprioriu, calificată în finala categoriei 57 kg la Mondiale

Judo: Corina Căprioriu, calificată în finala categoriei 57 kg la Mondiale

Sportiva română Corina Căprioriu s-a calificat în finala categoriei 57 kg, miercuri, la Campionatele Mondiale de judo de la Astana (Kazahstan), după ce a învins-o în semifinale pe Catherine Beauchemin-Pinard (Canada).

Căprioriu, vicecampioană olimpică la Londra, în 2012, aduce a doua medalie delegației României la Astana, după argintul obținut marți de Andreea Chițu (cat. 52 kg).

Românca a dominat meciul cu Beauchemin-Pinard, reușind să se impună prin waza-ari. În ultimul act, Căprioriu va lupta pentru aur cu japoneza Kaori Matsumoto, cea care a învins-o în finala Jocurilor Olimpice 2012. Matsumoto a trecut în semifinale de franțuzoaica Automne Pavia.

Căprioriu reușise să treacă în turul secund de spaniola Concepcion Bellorin, prin ippon, iar apoi a învins-o prin același procedeu tehnic, în optimile de finală, pe luxemburgheza Mano Durbach. În sferturi a dispus de unguroaica Hedvig Karakas, tot prin ippon.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Așa o fi?