Judo: Daniel Natea - Mă pregătesc pentru Jocurile Olimpice de 16 ani, îmi doresc foarte mult o medalie

Judo: Daniel Natea - Mă pregătesc pentru Jocurile Olimpice de 16 ani, îmi doresc foarte mult o medalie

Judoka Daniel Natea (cat. +100 kg) a declarat duminică dimineață, înaintea plecării spre Rio de Janeiro, că se pregătește pentru participarea la Jocurile Olimpice de 16 ani și că își dorește foarte mult o medalie la cea mai importantă competiție sportivă a lumii.

"Am început pregătirea pentru Jocurile Olimpice acum 16 ani, sunt pregătit și îmi doresc foarte mult să merg acolo și să iau o medalie. Știu aproximativ ce adversari o să am, în semifinale îl voi întâlni pe japonez (n.r. — Hisayoshi Harasawa), pe care l-am bătut de curând la Masters în Mexic. Deci cred că pot să-l bat și a doua oară. Până în semifinale mai am și alte meciuri, normal, dar merg acolo să câștig. Am calculat și vârful de formă ar trebui să îl prind la Rio. Noi, la judo, suntem patru sportivi și vrem cât mai multe medalii. Dacă se poate chiar patru medalii", a spus sportivul în vârstă de 24 de ani.

Primii sportivi din Echipa Olimpică a României au plecat duminică dimineață, de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, la Rio de Janeiro, pentru Jocurile Olimpice de vară, care se vor desfășura în perioada 5-21 august.

Cei 13 sportivi și 2 rezerve care au plecat în Brazilia duminică sunt componenți ai loturilor de box, judo, scrimă, atletism și natație: Mihai Nistor (box, cat. + 91 kg); Daniel Natea (judo, cat. +100 kg); Mircea Alexandru Croitoru (judo, cat. +100 kg, partener de antrenament); Mălina Călugăreanu (floretă individual), Tiberiu Dolniceanu (sabie individual), Simona Gherman, Simona Pop, Ana-Maria Popescu (toate trei spadă individual și echipe); Loredana Dinu (rezervă — spadă echipe); Mihai Donisan (săritura în înălțime), Robert Glință (înot, 100 metri spate), Norbert Trandafir (înot, 50 m liber, ștafetă 4x100 m liber), Marius Radu (înot, 100 m liber, ștafetă 4x100 m liber), Alin Coste (înot, ștafetă 4x100 m liber), Daniel Macovei (înot, ștafetă 4x100 m liber).

Echipa Olimpică a României se va deplasa în zece etape la Rio de Janeiro, următoarele grupuri urmând să plece în zilele de 27 iulie, 29 iulie, 1 și 2 august, 4 august, 6, 7, 8 și 12 august.

România va fi reprezentată la Rio un lot de 97 de sportivi și 7 rezerve, la 15 discipline, cele mai mari loturi fiind cele de la atletism (23 sportivi) și canotaj (18).

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul” PNL / Trei foști miniștri din Guvernele Dragnea și un ministru din Guvernul Ponta candidează din partea …

2 Birchall, cu colții în jugulara lui Streinu-Cercel: Se pare că imunitatea parlamentară bate imunitatea medical…

3 De asta i-o fi pus Firea directori? / Semnați dom’le că dacă era vreun dosar la DNA știam, că-s prieten cu Călin…

4 Sensurile giratorii din România versus cele din Anglia. „Englezii habar n-au cum se fac banii“

5 PSD continuă linia infracțională / Avocata lui Dragomir, implantată de cuplul Vasilescu-Manda în fruntea listei …