Jumătate dintre britanici sunt mulţumiţi de rege, dar sprijinul public pentru Charles a scăzut

Jumătate dintre britanici sunt mulţumiţi de rege, dar sprijinul public pentru Charles a scăzut

Printre membrii cel mai puţin preferaţi de britanici s-au numărat prinţul Harry şi soţia sa, Meghan, precum şi soţia regelui, Camilla, devenită regină consoartă.

Regele Charles va fi încoronat în luna mai

Sprijinul public pentru regele Charles al III-lea a scăzut de când acesta a urcat pe tronul Marii Britanii, însă aproape jumătate dintre britanici sunt de părere că monarhul face o treabă bună, potrivit unui sondaj publicat cu o săptămână înainte de încoronare, în timp ce nora sa, Kate, a devenit cel mai apreciat membru al familiei regale britanice, relatează Reuters.

Sondajul Ipsos publicat vineri arată că 49% dintre britanici sunt de părere că Charles, care va fi încoronat oficial pe 6 mai, face o treabă bună, comparativ cu 9% care au o opinie diferită.

Aproape o treime dintre cei chestionaţi nu au avut nicio opinie.

Nivelul de aprobare a scăzut de la 61% în septembrie anul trecut, după ce Charles i-a succedat la tron mamei sale , regina Elisabeta a II-a.

"Cu mai puţin de două săptămâni înainte de încoronare, regele Charles poate fi mulţumit să afle că jumătate dintre britanici cred că el face deja o treaba bună, cifre pe care ultimii premieri le-ar invidia", a declarat Kelly Beaver, directorul executiv al Ipsos Marea Britanie şi Irlanda.

Un sondaj separat Ipsos a arătat, de asemenea, că 57% dintre britanici sunt mulţumiţi de modul în care Charles îşi face treaba , cu 8 puncte procentuale în scădere faţă de un sondaj similar realizat în mai anul trecut.

În ceea ce priveşte membrul casei regale preferat de britanici, Kate, prinţesă de Wales, a ocupat prima poziţie înaintea soţului ei, moştenitorul tronului, prinţul William, urmaţi de "oricare dintre nepoţii regelui", şi apoi de sora regelui Charles, prinţesa Anne.

Printre membrii cel mai puţin preferaţi de britanici s-au numărat prinţul Harry şi soţia sa, Meghan, precum şi soţia regelui, Camilla, devenită regină consoartă, potrivit sondajului Ipsos.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...