Juncker: Nu există pericolul ca Italia să renunţe la euro, pentru că ar fi sinucigaş, dar vor exista alte consecinţe

Juncker: Nu există pericolul ca Italia să renunţe la euro, pentru că ar fi sinucigaş, dar vor exista alte consecinţe

Nu există niciun pericol ca Italia să renunţe la euro, pentru că ar fi un gest sinucigaş, dar lipsa de respect arătată de Roma faţă de regulile bugetare ale Uniunii Europene ''va avea consecinţe'', a declarat vineri preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, potrivit Reuters.

Guvernul italian a pregătit un proiect de buget pentru 2019 care prevede un deficit de 2,4% din PIB. Comisia Europeană a respins proiectul, spunând că deficitul bugetar este prea mare, şi a cerut Romei să îşi modifice planurile fiscale.

"Nu văd niciun pericol, deoarece nimeni nu se sinucide", a declarat Juncker pentru postul austriac de televiziune ORF, răspunzând unei întrebări despre o posibilă ieşire a Italiei din zona euro. Totuşi, şeful CE a spus că se aşteaptă la consecinţe din cauza acestei dispute asupra bugetului.

"Este pentru prima dată când cineva spune că regulile (UE privind bugetul) nu îl interesează. Acest lucru va avea consecinţe", a spus el.

Întrebat despre ce fel de consecinţe vorbeşte, Juncker a precizat că Roma va trebui să răspundă la întrebările Comisiei Europene până la mijlocul lunii noiembrie şi "apoi vom vedea".

"Mulţi italieni vor să rămână membri ai Uniunii Europene. Tot mai mulţi italieni sprijină fără echivoc euro deoarece italienii observă, simt, ştiu că euro îi protejează şi pe ei. În privinţa argumentelor, vom merge în această direcţie", a subliniat el. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

3 ULTIMA ORĂ Cel mai mare furnizor de energie electrică schimbă regulile încheierii contractului în piaţa liberă

4 DOCUMENT ANRE încearcă să dreagă busuiocul după ce Guvernul a anunțat că intervine în scandalul liberalizării …

5 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…