Juncker promite să încurajeze ieșirea unor state din SUA, dacă Trump continuă să se bucure de Brexit

Juncker promite să încurajeze ieșirea unor state din SUA, dacă Trump continuă să se bucure de Brexit

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a promis joi că va încuraja ieșirea din SUA a statului Ohio sau Texas dacă președintele Donald Trump continuă să-și manifeste în mod ostentativ satisfacția față de Brexit, relatează AFP.

Prezent în capitala malteză La Valletta, unde are loc congresul Partidului Popular European (PPE), Juncker a ironizat țările care au salutat declanșarea de către Marea Britanie a procedurii de ieșire din UE, începând cu Statele Unite.

"Președintele proaspăt ales al Statelor Unite se bucură să vadă Marea Britanie ieșind" din UE, a remarcat șeful executivului european în Malta, care asigură președinția prin rotație a UE.

"Dacă va continua așa, voi încuraja Ohio sau Texas să părăsească SUA", a adăugat Jean-Claude Juncker, exprimându-se în germană.

El a adăugat — în franceză — că Brexit-ul "nu înseamnă sfârșitul, ci trebuie să-l transformăm în începutul a ceva nou, mai puternic și mai bun".

Jean-Claude Juncker a cerut Statelor Unite să nu încurajeze ieșirea statelor membre ale UE din blocul comunitar, cu prilejul unei întâlniri în februarie, la Bruxelles, cu vicepreședintele american Mike Pence, menționează AFP.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi

2 Secretul Mykonosului, dezvăluit de Ramona Olaru! Ce fac „fetițele” noastre cu miliardarii

3 De citit!

4 Așa o fi?

5 Pesedist către jurnalist: „Mă piș pe tine și nu numai, animalule”