Jurământ scris, în faţa preotului, că se lasă de băut: „Până la Crăciunul din 2020 nu pun alcool în gură, în afară de 1 litru de bere pe zi”

 Un enoriaş al Bisericii ortodoxe din localitatea sătmăreană Tăşnad a jurat în lăcaşul sfânt că se lasă de băutură, iar ca dovadă a făgăduinţei preotul i-a emis şi adeverinţă, înregistrată după toate regulile "lumeşti", cu număr, parafă şi semnătură.

Inedita adeverinţă, purtând semnătura parohului Bisericii, Marian Crainic, fost protopop ortodox, a fost făcută publică pe portalul presasm.ro, are antetul parohiei şi semnătura preotului paroh Marian Crainic.

Documentul "adevereşte" că enoriaşul a depus jurământul în faţa Oficiului parohial Tăşnad, "că începând de azi, 17.06.2019, ora 0.00, şi până la Crăciunul din 2020, nu pune alcool în gura lui, în afara de 1 litru de bere pe zi". Documentul se încheie, aşa cum se cuvine, "Aşa să-i ajute Dumnezeu!"

. Potrivit unui preot sătmărean, citat de publicaţie, adeverinţa confirmă un obicei al preoţilor din zona Tăşnadului. Pentru a-i convinge pe ţigani să se lase de băutură, "negociază" cu ei consumul zilnic permis.

”Este o practică în zona Tăşnadului ca ţiganii să uite de băutură. Variantele sunt multiple: deloc, 100 ml de tărie, două sticle de bere, 500 ml de vin etc. Ideea este că ei cer adeverinţă din două motive: să le arate potenţialilor angajatori că nu consumă deloc sau consumă cu moderaţie alcool”, a spus preotul.

Adeverinţele se eliberează apoi ca amatorii de alcool să le arate potenţialilor angajatori că sunt buni pentru a fi angajaţi.

Galerie foto și documente
Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Dar manual” / Renate Weber i-a dat fetei ei 100.000 de euro

2 Încă o ţară interzice accesul românilor, din 13 iulie. Lista completă a statelor care ne-au impus restricţii

3 Incident „ciudat” / Dacian Cioloș: „Aflu că unele televiziuni spun că aș fi „forțat” urcarea într-un avion de la…

4 Informație / După locale, PSD își va schimba denumirea. Nu este exclusă spargerea în două a partidului

5 Trei județe nu au raportat niciun caz nou de coronavirus. București și Argeș, cele mai multe îmbolnăviri în ul…