Jurnalista rusă care a protestat la TV e acuzată de trădare. Foștii șefi susțin că ar fi spion britanic

Jurnalista rusă care a protestat la TV e acuzată de trădare. Foștii șefi susțin că ar fi spion britanic

Directorul general adjunct al televiziunii ruse de stat Channel One, Kirill Kleimenov, o acuză de trădare pe jurnalista Marina Ovsiannikova, care a protestat în direct la TV faţă de războiul din Ucraina. El susține că femeia a fost în contact cu oficiali ai ambasadei Marii Britanii, scrie Spotmedia .

”Potrivit informațiilor noastre, înainte de asta (de protest - n.red.), Marina Ovsiannikova a vorbit cu Ambasada Marii Britanii. Câți dintre noi vorbim la telefon cu Ambasada Maii Britanii? Și nu cu centrul pentru vize, ci direct cu ambasada, cu angajații săi, chiar dacă pretind că poartă haine de civili. Eu unul niciodată, nu pentru spionaj (...).

Să acționezi sub impulsul emoțiilor e una, trădarea este altceva. Și când o persoană își trădează țara și în același timp pe noi toți cei care am lucrat cu ea timp de aproape 20 de ani, o face cu sânge rece, calculat, pentru o suma agreată”, a acuzat el, potrivit Meduza.io .

Acesta a mai acuzat că Ovsiannikova a așteptat întâi să-și primească salariul înainte de a organiza protestul televizat.

Amintim că, pe 14 martie, Marina Ovsiannikova a intrat în studio, în timpul celui mai urmărit jurnal al Channel One, și s-a așezat în spatele prezentatoarei, având în mână o pancartă pe care scria „Fără război, opriți războiul. Nu credeți propaganda, vă mint”.

Ea a fost audiată 14 ore continuu, iar la final a fost condamnată la plata unei amenzi de 30.000 de ruble, în jur de 250 de euro, dar nu pentru acest gest, ci pentru un video publicat imediat după, în care spunea că-i este rușine că a fost parte a propagandei și cerea rușilor să iasă în stradă să protesteze.


Acuzațiile de spionaj și trădare vin în timp ce Duma de Stat ia în discuție modificarea Codului Penal, astfel încât pedeapsa pentru această faptă să fie pe viață. Acum, pentru trădare rușii primesc între 12 și 20 de ani de închisoare.

Ovsiannikova a fost lăudată pentru gestul său de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, iar cel francez, Emmanuel Macron, i-a transmis că îi oferă azil, dar jurnalista a refuzat oferta.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...