Jurnalişti ce realizau anchete privind Rusia, vizaţi de atacuri cibernetice

Jurnalişti ce realizau anchete privind Rusia, vizaţi de atacuri cibernetice

Mai mulţi jurnalişti ce realizau anchete despre Serviciul de informaţii militare rus (GRU) au fost vizaţi de atacuri cibernetice extrem de sofisticate, ce par să provină dinspre Moscova, a anunţat sâmbătă serviciul de mesagerie criptată Protonmail, potrivit AFP.

Atacurile de phishing încercau să-i determine pe utilizatori să furnizeze parolele conturilor lor de Protonmail. Ele au vizat jurnalişti de la site-ul de investigaţii Bellingcat. Acesta a ajutat la identificarea agenţilor ruşi ai GRU care l-au otrăvit pe fostul spion rus Serghei Skripal în Marea Britanie.

Având sediul la Geneva, Protonmail a menţionat într-un comunicat că ''probele (precum şi evaluările părţilor terţe) par să sugereze un atac de origine rusă''.

Directorul general al Protonmail, Andy Yen, a declarat că operaţiunea a fost ''una dintre cele mai bune, dacă nu cel mai bun atac de phishing'' la care a asistat.

Jurnalistul Christo Grozev, care a condus ancheta Bellingcat privind cazul Skripal, a afirmat că nu are niciun dubiu că GRU se află în spatele acestui atac cibernetic.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…