Jurnalul unui ofițer rus dezvăluie pierderile suferite de ruși în Vuhledar: Din 115 soldați au rămas 3

Jurnalul unui ofițer rus dezvăluie pierderile suferite de ruși în Vuhledar: Din 115 soldați au rămas 3

Ministerul ucrainean al Apărării a publicat pe Twitter poza unui jurnal în care un ofițer rus ținea evidența soldaților trimiși la luptă și numărul celor care scăpau cu viață. Jurnalul a fost capturat în regiunea Vuhledar.

La Vuhledar forțele invadatoare ruse au pierdut mulți soldați. Foto: Twitter/ Defense of Ukraine

În acel jurnal sunt notate patru zile în care forțele ruse au pierdut aproximativ 400 de militari. Astfel miercuri, 1 martie, din cei 100 de militari ruși care au efectuat un asalt au rămas doar 16. Vineri, 3 martie, din 116 soldați au rămas doar 23. Sâmbătă, 4 martie, din 103 militari au rămas 15, iar duminică, 5 martie, din 115 soldați au rămas doar 3.

Vuhledar este unul dintre orașele situate pe linia frontului din regiunea Donbas, unde forțele invadatoare ruse au pierdut un număr important de militari conform rapoartelor din zonă.

Pe frontul de la Vuhledar , Moscova a pierdut brigada de infanterie navală 155 . De asemenea, trupele ruse au pierdut zeci de tancuri și blindate.

Orașul ucrainean se află sub controlul trupelor ucrainene. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis de curând că în localitățile Bilohorivka și Marinka, Adviika și Bahmut, Vuhledar și Kamianka se hotărăște soarta țării.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria