Justin Trudeau nu va participa la ceremonia de lansare a noului acord comercial cu SUA şi Mexic, la Washington

Justin Trudeau nu va participa la ceremonia de lansare a noului acord comercial cu SUA şi Mexic, la Washington

Premierul Canadei, Justin Trudeau, nu va participa la o întâlnire cu preşedintele american Donald Trump şi cu preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador, prevăzută pentru miercuri şi joi la Washington, a anunţat luni biroul şefului executivului canadian, potrivit dpa şi AFP.

Reuniunea tripartită urma să marcheze lansarea noului acord comercial nord-american, SUA-Mexic-Canada (UMSCA), care înlocuieşte Acordul de comerţ liber nord-american (NAFTA).

În schimb, Trudeau va lua parte miercuri şi joi la o reuniune a cabinetului său şi la o şedinţă parlamentară.

Înainte de anunţul neparticipării sale, premierul canadian s-a arătat sceptic în legătură cu întâlnirea de la Washington. ''Evident, suntem îngrijoraţi cu privire la chestiunea tarifelor pe aluminiu şi oţel pe care americanii au vehiculat-o recent'', a spus el.

''De asemenea, suntem îngrijoraţi de situaţia medicală şi realitatea legată de COVID-19 care afectează ţările noastre'', a adăugat Justin Trudeau.

Pentru a ţine sub control răspândirea noului coronavirus, Canada a extins recent, până la 21 iulie, măsura închiderii frontierei sale cu SUA.

USMCA a fost o victorie importantă pentru Trump în domeniul comercial, întrucât liderul de la Casa Albă a anunţat încă de la preluarea mandatului că doreşte înlocuirea NAFTA, acord considerat desuet. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”