Justin Trudeau, viral după un gest făcut în Coreea de Sud. Premierul Canadei, criticat că „face iar țara de râs”

Justin Trudeau, viral după un gest făcut în Coreea de Sud. Premierul Canadei, criticat că „face iar țara de râs”

Premierul Canadei a reușit să facă din nou spectacol. De această dată, Justin Trudeau a atras atenția în timpul unei vizite diplomatice în Coreea de Sud.

Înaintea summitului G7 de la Hiroshima, Trudeau şi o delegaţie de miniştri canadieni s-au aflat în Coreea de Sud pentru a marca cea de-a 60-a aniversare a relaţiilor diplomatice dintre cele două ţări, dar şi pentru a încerca să salveze un acord de miliarde de dolari pentru o fabrică de baterii, relatează The Guardian

Gestul premierului canadian a fost criticat FOTO Twitter Toronto Star

Înainte de a ţine un discurs în faţa parlamentului de la Seul, Trudeau a pozat cu politicieni coreeni, inclusiv cu preşedintele Adunării Naţionale, Kim Jin-pyo. În zgomotul aparatelor de fotografiat, Kim s-a ridicat în vârful picioarelor, ironizând diferenţa de înălţime de 20 cm dintre el şi Trudeau. Premierul canadian s-a aplecat pentru o clipă până la nivelul lui Kim, provocând râsete din partea delegaţiei coreene.

Apoi şi-a desfăcut picioarele şi s-a crăcănat pentru a fi la o înălţime similară cu cea a lui Kim, o mişcare cunoscută în Coreea de Sud sub numele de „picioare de manieră”, menită să egalizeze înălţimea dintre două persoane.

Presa coreeană a lăudat în mare măsură gestul, postul Chosun numindu-l o „scenă încântătoare”, iar YTN a sugerat că dă dovadă de un comportament „grijuliu”.

Cu toate acestea, publicația conservatoare canadiană True North a scris că „unii canadieni l-au acuzat pe Trudeau că ar fi făcut Canada din nou, de râs, în timp ce era în străinătate”.

Saluturile care au atras atenția

Nu a fost prima dată când saluturile premierului cu liderii politici au atras atenţia. În februarie 2023, o strângere de mână cu premierul din Alberta, Danielle Smith, un critic înverşunat al prim-ministrului Trudeau, s-a transformat rapid într-o bâlbâială ciudată.

Trudeau a fost, de asemenea, primul care s-a ferit eficient de modul energic în care fostul preşedinte Donald Trump obişnuieşte să strângă mâna, care adesea i-a lăsat nedumeriţi pe liderii mondiali şi pe rivalii politici. La prima lor întâlnire din 2017, Trudeau şi-a pus o mână pe umărul lui Trump, evitând să dea mâna.

În 2016, Trudeau a încercat să dea mâna cu foştii preşedinţi Barack Obama şi Enrique Peña Nieto din Mexic, încrucişându-şi stângaci braţele şi apucând mâna greşită a lui Peña Nieto.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...