Justiţia din Luxemburg blochează transferul de active iraniene în SUA

Justiţia din Luxemburg blochează transferul de active iraniene în SUA

Justiţia luxemburgheză a respins o cerere a SUA de a transfera 1,6 miliarde de dolari reprezentând active iraniene victimelor atacurilor din 11 septembrie 2001 din Statele Unite, potrivit unui comunicat oficial difuzat luni, relatează AFP.

Această decizie a justiţiei luxemburgheze confirmă declaraţiile făcute duminică de preşedintele iranian Hassan Rohani, care a salutat o ''frumoasă victorie'' juridică în deblocarea acestor fonduri îngheţate de ani de zile la cererea SUA.

Potrivit unui comunicat al justiţiei luxemburgheze, o curte de apel a stabilit la 1 aprilie că cererea americană pentru confiscarea de fonduri este ''inadmisibilă'', conturile bancare în cauză ''nefiind confiscabile'', potrivit legislaţiei.

Aceste fonduri, gestionate de Clearstream, fuseseră îngheţate în ianuarie 2016, la solicitarea avocaţilor victimelor atacurilor din 11 septembrie 2001 din Statele Unite, în vederea unei confiscări în folosul clienţilor lor.

Comunicatul de presă precizează că hotărârea care nu este definitivă poate fi contestată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

3 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 Așa o fi?