Justiţia din Luxemburg blochează transferul de active iraniene în SUA

Justiţia din Luxemburg blochează transferul de active iraniene în SUA

Justiţia luxemburgheză a respins o cerere a SUA de a transfera 1,6 miliarde de dolari reprezentând active iraniene victimelor atacurilor din 11 septembrie 2001 din Statele Unite, potrivit unui comunicat oficial difuzat luni, relatează AFP.

Această decizie a justiţiei luxemburgheze confirmă declaraţiile făcute duminică de preşedintele iranian Hassan Rohani, care a salutat o ''frumoasă victorie'' juridică în deblocarea acestor fonduri îngheţate de ani de zile la cererea SUA.

Potrivit unui comunicat al justiţiei luxemburgheze, o curte de apel a stabilit la 1 aprilie că cererea americană pentru confiscarea de fonduri este ''inadmisibilă'', conturile bancare în cauză ''nefiind confiscabile'', potrivit legislaţiei.

Aceste fonduri, gestionate de Clearstream, fuseseră îngheţate în ianuarie 2016, la solicitarea avocaţilor victimelor atacurilor din 11 septembrie 2001 din Statele Unite, în vederea unei confiscări în folosul clienţilor lor.

Comunicatul de presă precizează că hotărârea care nu este definitivă poate fi contestată. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BRRR! / „Dacă va atinge țărmul, va fi o situație conform articolului 5”

2 „Câinele turbat” despre Armata Rusiei: „Stupidă din punct de vedere operațional” și „incompetentă tactic”.

3 Noi detalii despre românca ucisă de rechin în Egipt

4 Cum a găsit CNSAS documentele olografe care au dovedit că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

5 Dezvăluiri șocante despre corupția din Armata Rusiei / Soldați forțați să se prostitueze și ofițeri care inventează trupe pentru a le încasa solda