Justiția germană a restabilit în apel interdicția de a manifesta la Heidenau în acest weekend

Justiția germană a restabilit în apel interdicția de a manifesta la Heidenau în acest weekend

Justiția germană a restabilit în apel vineri seara interdicția de a manifesta în acest weekend la Heidenau (est), decretată de autoritățile locale pentru a evita noi confruntări cu extrema dreaptă, ostilă sosirii unor refugiați în oraș, relatează AFP. Curtea administrativă de apel din Saxonia a validat organizarea de manifestații antifasciste anunțate pentru vineri, dar a interzis orice altă manifestație la Heidenau până luni.

Tribunalul administrativ din Dresda (landul Saxonia, în est) apreciase vineri drept ''ilegală'' decizia de a interzice orice manifestație de vineri până luni la Heidenau. Autoritățile locale au explicat că au interzis orice manifestație pentru că nu au suficiente efective pentru a asigura securitatea.

O manifestație de solidaritate s-a desfășurat normal după-amiază, cu distribuirea de ajutoare pentru cei 250 de refugiați din centrul de la Heidenau. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?