Juventus a pierdut șansele de a ajunge în playoff-ul Ligii Campionilor

Juventus a pierdut șansele de a ajunge în playoff-ul Ligii Campionilor

Formația italiană Juventus a pierdut cu scorul de 3:4 în fața portughezilor de la Benfica Lisabona în deplasarea etapei a cincea din faza grupelor Ligii Campionilor și a pierdut șansa de a ajunge în play-off-ul turneului. Întâlnirea a avut loc marți la Lisabona.

Benfica a oprit drumul Juventus spre optimi. Foto: UEFA

Antonio Silva (minutul 17), Joao Mario (28, din penalty) și Rafa Silva (35, 50) au marcat goluri pentru formația învingătoare, în vreme ce Moise Kean (21), Arkadiusz Milik (77) și Weston McKenny (79) au dat gol pentru Juventus.

Într-un alt meci din Grupa H, formația franceză PSG i-a învins acasă pe cei de la Maccabi Haifa cu 7-2. PSG este în fruntea clasamentului cu 11 puncte, urmat de Benfica (11), Juventus (3) și Maccabi (3). PSG și Benfica și-au asigurat un loc în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Victorie categorică a PSG, cu Macabi Haifa. Foto: UEFA

Victorie categorică a PSG, cu Macabi Haifa. Foto: UEFA

Juventus nu va juca în play-off-ul Ligii Campionilor pentru prima dată din 2013/14. În 2015 și 2017, echipa a ajuns în finala turneului. Torinezii a devenit de două ori câștigătorii celui mai prestigios turneu de cluburi din Europa (1985, 1996).

În turul final, Juventus îi va găzdui pe cei de la PSG, în vreme ce Benfica va juca în deplasare cu Maccabi. Întâlnirile vor avea loc pe 2 noiembrie.

Borussia Dortmund a avansat în playoff

În meciul din grupa G, englezii de la Manchester City au remizat cu germanii de la Borussia Dortmund (0:0). Riyad Mahrez de la Manchester City a ratat un penalty în minutul 58.

Manchester City a remizat Borussia Dortmund. Foto: UEFA

Manchester City a remizat Borussia Dortmund. Foto: UEFA

Mai devreme, în grupa G, FC Sevilia a învins acasă echipa daneză FC Copenhaga (3:0).

Manchester City a acumulat 11 puncte și și-a asigurat primul loc în grupă; pe locul doi urmează Borussia cu 8 puncte. Sevilla a obținut 5 puncte și a avansat în playoff-ul Europa League înainte de termen. Copenhaga se află pe ultimul loc în grupă cu 2 puncte.

În Grupa F, Real Madrid a pierdut în deplasare în fața germanilor de la FC Leipzig (2:3), iar scoțienii de la Celtic au terminat la egalitate acasă cu Șahtior (1:1). Primul loc cu 10 puncte este ocupat de Real Madrid, care și-a asigurat accesul în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Urmează Leipzig (9 puncte), Șahtior (6) și Celtic (2).

Victorie muncită pentru FC Leipzig. Foto: UEFA

Victorie muncită pentru FC Leipzig. Foto: UEFA

Italienii de la AC Milan au câștigat cu scorul de 4:0 meciul cu croații de la Dinamo Zagreb în grupa E. Anterior, englezii de la Chelsea au învins în deplasare formația austriacă FC Salzburg (2:1). Chelsea se află în fruntea clasamentului cu 10 puncte, urmată de AC Milan (7), Salzburg (6) și Dinamo (4).

Meciurile din turul final al fazei grupelor vor avea loc pe 1 și 2 noiembrie. Playoff-urile Ligii Campionilor vor începe pe 14 februarie 2023. Finala va avea loc pe 10 iunie la Istanbul. Pe 2 mai, Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) a suspendat cluburile rusești de la participarea la competițiile europene în sezonul 2022/23 din cauza situației din Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…