Juventus, depunctare drastică în Serie A, din cauza fraudelor financiare. Risca retrogradarea

Juventus, depunctare drastică în Serie A, din cauza fraudelor financiare. Risca retrogradarea

Procurorii italieni au reușit să obțină o penalizare de 15 puncte și suspendări drastice pentru foștii conducători ai lui Juventus, în scandalul ”plusvalențelor fictive Primsa”, iar echipa riscă să piardă cupele europene în acest sezon.

Juventus, de la extaz la agonie. Torinezii sunt afara locurilor de Cupele Europene. Foto EPA EFE

Procuratura ceruse inițial 9 puncte depunctare, dar Curtea a mărit pedeapsa la 15 puncte.. Înaintea deciziei, Juventus Torino era pe 3, cu 37 de puncte. Va coborî pe 10, la egalitate cu Bologna și Empoli (22p), depărtându-se mult de zona Ligii Campionilor, dar aflaându-se la 3 puncte de ultimul loc de Conference League.

Și unii dintre foștii conducători ai bianconerilor - care au demisionat în bloc în debutul candalului - au încasat suspendări mari: 2 ani interdicție pentru fostul președinte Andrea Agnelli, 2 ani și jumătate pentru Fabio Paratici, fostul director sportiv, 8 luni pentru ex-vicepreședintele Pavel Nedved, 2 ani pentru directorul executiv Maurizio Arrivabene, 1 an și 4 luni pentru alt director, Federico Cherubini.

Celelalte opt cluburi implicate, Sampdoria, Empoli, Genoa, Parma, Pisa, Pescara, Pro Vercelli și Novara, au rămas cu amenzile primite la procesul din martie 2022.

Cum s-au realizat fraudele financiare de 218 milioane de euro

„Bătrâna Doamnă” a intrat anul trecut în vizorul Fiscului italian. Conform dezvăluirilor din Gazzetta dello Sport, oficialii bianconerilor au fost căutați de reprezentanții Gărzii Financiare, ce au descins la sediile clubului din Torino și Milano. Fosta campioană a Italiei face obiectul investigației intitulate „Prisma”, începută în luna mai 2022. Autoritățile au pus mâna pe bilanțurile contabile ale clubului din perioada 2018-2021, bănuind o fraudă financiară în decursul acestor ani, scrie gsp.ro.

Sunt vizate 42 de transferuri, cu implicare directă torineză, dintre cele 62 din ultimele trei sezoane, care au dat naştere unor câştiguri de capital și modul în care ar fi fost plătit Cristiano Ronaldo!

Și transferul lui Cristiano Ronaldo la Juventus a fost anchetat de procuratură. Foto Getty Images

Și transferul lui Cristiano Ronaldo la Juventus a fost anchetat de procuratură. Foto Getty Images

Conducătorii clubului au fost suspectați că s-ar fi folosit de tranzacţiile cu jucători pentru a înregistra câştiguri de capital artificiale, cu obiectivul de a îmbunătăţi bilanţul contabil al clubului. Acuzarea a cercetat un bilanț de 218 milioane de plusvalențe fictive în trei exerciții contabile: 31.564.000 în 2018-'19; 119.721.000 în 2019-'20 și 30.832.000 în 2020-'21.

Juventus a anunțat rapid decizia luată după depunctare

Chiar dacă risca retrogradarea în Serie B, clubul juventin nu este de acord cu depunctarea. La puțin timp după ce aceste sancțiuni au fost anunțate, bianconerii au emis un comunicat oficial pe site-ul clubului în care au anunțat că vor face apel la CONI, Comitetul Olimpic Național Italian.

Clubul așteaptă publicarea motivelor și anunță faptul că va face apel în baza Codului de Justiție în Sport”, a fost anunțul făcut de clubul italian pe site-ul oficial.

Mesajul căpitanului Bonucci

Căpitanul lui Juventus a transmis un mesaj de unitate după decizia primită de Juventus vineri seara. ”Noi, alături de tine (n.r. Juventus). Astăzi este și mai important să fim o echipă. Înainte pe drumul nostru”, a scris Bonucci, pe Instagram. Mesajului transmis de Leonardo Bonucci i-a fost atașată o fotografie cu jucătorii echipei care se îmbrățișau.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”