Kadîrov face noi declarații pentru uz propagandistic: „Mergem chiar și în America”

Kadîrov face noi declarații pentru uz propagandistic: „Mergem chiar și în America”

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, un acolit al actualei puteri de la Kremlin, susține că Rusia are capacitatea de a-și trimite forțele armate „chiar și în America”.

Ramzan Kadîrov FOTO Nexta

Liderul autoritar al Ceceniei a făcut noi declarații pentru uz propagandistic în slujba Kremlinului. După ce a amenințat în repetate rânduri Polonia cu o invazie, Ramzan Kadîrov, un complice al lui Putin în crimele din Ucraina, susține de trupele rusești pot avansa până în Statele Unite.

„Dacă va exista un ordin din partea comandantului şef al armatei (ruse Vladimir Putin, n. red.), suntem gata să mergem chiar şi în America, lăsând (Republica, n. red.) Moldova departe în urmă. Şi orice astfel de ordin nu se discută, ci se îndeplineşte. Avem toate forţele, mijloacele şi echipamentele necesare pentru a-l transpune în practică”, susţine Kadîrov într-o declarație făcută pe canalul său de Telegram.

Într-o altă declarație, făcută la postul de televiziune Rossia-1, liderul cecen spune că Rusia ar trebui să cucerească Odessa, un oraș-port de la Marea Neagră, și Harkovul, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, pentru a-și garanta securitatea la nivel minim. În plus, el susține că forțele armate ruse au capacitatea să cucerească Kievul și să-și atingă obiectivele din Ucraina până la sfârşitul acestui an.

„Unii vorbesc despre un an, doi sau trei ani. Cred că ne vom atinge obiectivele 100% până la sfârşitul acestui an”, a subliniat Kadîrov, referindu-se probabil la o declarație a șefului mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, potrivit căruia planul lui Putin este să cucerească în întregime regiunea Donbas, dar această țintă nu poate fi atinsă mai devreme de un an și jumătate.

În cursul intervenției la Rossia-1, Ramzan Kadîrov i-a arătat prezentatoarei Olga Skabeeva, supranumită „Păpușa de fier a lui Putin”, un „pistol trofeu” pregătit pentru președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Rusia a lansat la 24 februarie 2022 un război la scară largă împotriva Ucrainei. După o ofensivă în forță, din trei direcții, nord, sud și est, Rusia a fost nevoită să-și restrângă raza de acțiune în fața unei rezistențe dure din partea Ucrainei. Retrase treptat din jurul Kievului, de lângă Harkov și pe malul estic al fluviului Nipru, forțele armate rusești încearcă să recâștige terenul de pe poziții consolidate în sudul și estul Ucrainei. De câteva luni, luptele se duc în jurul orașului Bahmut, din regiunea Donețk.

În timp ce pare împotmolit pe câmpul de luptă și într-un eșec strategic, Putin încearcă să reia inițiativa cu atacuri cu rachete în Ucraina și acțiuni de destabilizare dincolo de front.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria